Ulrike en Cisse.
Volledig scherm
PREMIUM
Ulrike en Cisse. © ar

Wie veel afvalt, is niet altijd gelukkiger. Expert licht toe, Ulrike en Cisse getuigen: “50 kilo lichter, en toch gecrasht”

“Gaat het cijfertje op de weegschaal honderd gram omhoog, dan schiet ik in een kramp.” Veel mensen dromen van een paar kilo’s minder, omdat hun (over)gewicht de enige barrière lijkt die tussen hen en een écht gelukkig leven staat. Maar klopt dat wel? Ulrike verloor 54 kilo, Cisse 66, en ze vertellen hoe ze zich nu voelen. Klinisch psycholoog Amber Van den Eynde legt uit waarom we ook vermageren beter met mate doen. “Wie veel afvalt, ontwikkelt achteraf vaak een depressie of een alcoholprobleem.”

 1. "Dik is niet sowieso ongezond." Fotografe Myra en diëtist Alessia leggen uit waarom BMI en gewicht geen goede maatstaf zijn om gezondheid te meten
  PREMIUM

  "Dik is niet sowieso ongezond." Fotografe Myra en diëtist Alessia leggen uit waarom BMI en gewicht geen goede maatstaf zijn om gezondheid te meten

  “Met bibberende knieën ging ik naar de obesitaskliniek. Het verdict: morbide obesitas. Als je dat voor de eerste keer hoort, wordt je zelfbeeld met de grond gelijk gemaakt.” Mensen met overgewicht vechten niet alleen tegen kilo’s, maar vooral tegen schaamte. En dat is niet altijd terecht, zeggen fotografe Myra en diëtist Alessia Couvreur. Zij leggen uit waarom BMI en het cijfertje op de weegschaal geen goede maatstaf zijn voor onze gezondheid, terwijl stigma’s over gewicht veel schadelijker zijn. “Veel dikke mensen durven zelfs geen hulp meer te zoeken.”
 2. De menopauze als goudmijn: remedies voor vrouwen in de overgang zijn in opmars. Welke werken écht?
  PREMIUM

  De menopauze als goudmijn: remedies voor vrouwen in de overgang zijn in opmars. Welke werken écht?

  Lang moesten bedrijven niet weten van de menopauze: de overgang zat in een vergeten (lees: taboe-) hoekje. Maar samen met de bespreekbaarheid groeit ook het aantal producten die menopauzale klachten verlichten. Meer zelfs, de overgang blijkt een goudmijn te zijn. Van een verkoelende armband over menopauzeconsulenten tot een spuitje tegen vaginale droogte: dit is er zoal op de markt om je ongemakken te verminderen. “Eén enkel pilletje zal weinig soelaas bieden.”