Corona­humor is tegenwoordig sneller dan zijn schaduw
Volledig scherm
PREMIUM
Corona­humor is tegenwoordig sneller dan zijn schaduw © rv

Wetenschappers verzamelen beste grappen en memes tegen corona: "Grappen zijn mentale opkikker om angst wat te dimmen”

Het stortregent humor in coronatijden. Vanuit de hele wereld verzamelden wetenschappers Giselinde Kuipers en Mark Boukes intussen al zo’n 4.500 memes, cartoons en andere grappige filmpjes met het virus in de hoofdrol. “Ook in deze dramatische tijden is humor zinvol: als uitlaatklep voor angst én om verbondenheid te creëren.”

 1. Expert test 10 bordspellen voor gevorderden: “Soms ben je beter af met het origineel”
  PREMIUM

  Expert test 10 bordspel­len voor gevorder­den: “Soms ben je beter af met het origineel”

  Bordspellen en spelcafés waren al aan een flinke opmars bezig, maar sinds de lockdown kunnen speluitgevers de verkoop ervan amper bijhouden. Mark Van Achter van spelcafés en -winkels The Playground test samen met onze redacteur de tien betere ‘moeilijke’ bordspellen en gaf ze een score. In onze ‘Thuisblijfgids’ ontdek je nog meer tips om je (extra) vrije tijd plezant in te vullen.
 2. Experte consumentengedrag waarschuwt voor shopverslaving door coronastress: zo kom je de lockdownperiode door zonder financiële kater
  PREMIUM

  Experte consumen­ten­ge­drag waarschuwt voor shopversla­ving door coro­nastress: zo kom je de lockdownpe­ri­o­de door zonder financiële kater

  Voor sommigen is een uitstapje naar de supermarkt momenteel het spannendste op hun to-dolijstje, en ook onlinewebshops zien dat we en masse van alles en nog wat in huis halen. Maar dat koopgedrag kan weleens gevaarlijk aflopen. “Veel mensen hebben de neiging om zich door de crisis extra te verwennen, maar shoppen mag geen strategie worden om onze coronastress te verslaan, want dan loert een shopverslaving om de hoek”, aldus consumentengedragexpert aan de VUB Malaika Brengman. Zij deelt dan ook graag haar beste tips om de lockdownperiode niet af te sluiten met een blanco rekening.