Getty Images/Tetra images RF
Volledig scherm
© Getty Images/Tetra images RF

Wanneer je takenlijst eindeloos lijkt: heb jij ook last van taakverlamming?

Mentaal of neergeschreven: we hebben allemaal weleens een to-dolijst in ons achterhoofd. Vervelende taakjes die we na onze werkuren moeten uitvoeren en die boven ons hoofd hangen zoals het zwaard van Damocles. De taakjes zijn simpel, toch lijkt het alsof we ze nooit gedaan krijgen. Klinkt dit herkenbaar? Auteur Anne Helen Petersen schreef er een boek over. 

  1. We hebben de boomers, de millennials en Gen-Z, maar ken je de vergeten generatie? Dit zijn de zillennials

    We hebben de boomers, de millenni­als en Gen-Z, maar ken je de vergeten generatie? Dit zijn de zillenni­als

    Eerst hadden we de babyboomers, daarna kwamen de millennials en Gen-Z. En bij de komst van elke nieuwe generatie ontstaat er een kloof waarbij de jongeren zich afzetten tegen de ouderen. Maar wat als je het gevoel hebt dat je ertussen valt? Dat je je kunt identificeren met verschillende groepen en niet echt bij eentje thuishoort? Dat kan, want er gaan meer stemmen op dat er nóg een extra onderverdeling is: de zillennials.
  2. “Alcohol zorgde voor conflicten." Actrice Cathérine Kools stopte met drinken, veel Belgen doen hetzelfde

    “Alcohol zorgde voor conflicten." Actrice Cathérine Kools stopte met drinken, veel Belgen doen hetzelfde

    Alcohol is alomtegenwoordig: we drinken een glas als we iets vieren en klinken net zo goed bij tegenslagen. Toch kiest een groeiend aantal mensen voor een nuchter leven, nu steeds meer bekende koppen het voorbeeld geven — van Brad Pitt tot voormalig ‘Familie’-actrice Cathérine Kools. Zij vertelt welk effect dat op haar leven had, en deelt 3 gouden tips om te stoppen of minderen. “Toen ik dronk, deed ik veel dingen die niet klopten. Niet iedereen waar je het gezellig mee hebt op café hoeft jouw vriend te worden.”