thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Waarom vrouwen een mysterie blijven voor de man

Het is een vastgeroest cliché dat mannen moeite hebben met het lezen van vrouwelijke emoties. Nieuw onderzoek toont aan dat dit niet noodzakelijk het gevolg is van een gebrek aan inspanning. Met dank aan hersenscans konden onderzoekers de gedachtengang van mannelijke proefpersonen volgen bij het interpreteren van emotioneel geladen blikken. Wanneer het om ogen van vrouwen ging, vonden de heren het dubbel zo moeilijk om de juiste emotie te kiezen.

 1. Overheid pakt gokverslavingen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”
  PREMIUM

  Overheid pakt gokversla­vin­gen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”

  “Het begon onschuldig, in de krantenwinkel, met een papieren formuliertje voor voetbalweddenschappen.” Voetbalfanaat Wim (39) laat zich tot gokken verleiden, een spannende hobby die een verregaande verslaving wordt. “Ik had vier kredietkaarten en nog stond ik in het rood.” Wim is niet alleen: 100.000 Belgen zijn gokverslaafd. Verslavingscoach Arne Nilis legt uit waarom kansspelen zo meeslepend zijn en waarom dit probleem meer verborgen blijft dan andere verslavingen.
 2. Wat een kilt kan doen voor je seksleven

  Wat een kilt kan doen voor je seksleven

  De voorbije 50 jaar is de kwaliteit van het mannelijk sperma er wereldwijd sterk op achteruitgegaan. Hoewel de precieze oorzaken nog een mysterie blijven, zijn onderzoekers het erover eens dat strakke kledij en gebrek aan verluchting bijdragen tot het kwaliteitsverlies. Uit een nieuwe Schotse studie blijkt nu dat mannen het ideale klimaat voor een levendige spermaproductie kunnen creëren door een kilt te dragen op de traditionele (lees: onderboekloze) manier.