Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Waarom sommige mensen altijd te laat zijn, en anderen nooit: “Vroegkomers zadelen je onnodig met stress op”

Arriveer je nooit op tijd? Misschien worstel je onbewust met ‘tijdblindheid’ of misschien ben je gewoon een geboren laatkomer. Hoe het ook zij: er is hoop, zegt journaliste en notoire laatkomer Vera Spaans. Zij kon zichzelf bekeren tot vroegkomer en deelt alle inzichten en praktische trucjes die haar van de slechte gewoonte af hielpen. “Als je ’s ochtends dit nog moet doen, kom je sowieso te laat.”

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. “Om 8.01 uur moest ik al mails zenden.” Twintig en een burn-out: Lisa (27) had er 3. Wat zegt dat over onze werkcultuur?
  PREMIUM

  “Om 8.01 uur moest ik al mails zenden.” Twintig en een burn-out: Lisa (27) had er 3. Wat zegt dat over onze werkcul­tuur?

  Het aantal Belgen met een burn-out steeg de laatste jaren met 40 (!) procent. En de ziekte krijgt ons steeds vroeger te pakken: wie jonger is dan 34, loopt nu het hoogste risico. Lisa (27) crashte al drie keer. “Ik durfde het niet tegen mijn ouders te zeggen. Zij behoren tot een andere generatie.” Een arbeidspsycholoog verheldert waarom we alsmaar jonger uitvallen en welke jobkenmerken je risico verhogen.
 2. Nooit honger in de ochtend? Voedingscoach: “Dat is geen positieve zaak”

  Nooit honger in de ochtend? Voedings­coach: “Dat is geen positieve zaak”

  Je hebt deluxe ontbijters en je hebt zij die tot de middag met een tas zwarte koffie verzadigd zijn. Dat laatste is een probleem, zegt voedings- en wellnesscoach Marisa Hope. Ze ziet het als een signaal dat je lichaam het moeilijk heeft: je hebt te veel stress. Kan, zegt diëtiste Celien Rombouts. Maar er is veel meer. Ze legt uit of we in de ochtend wel of niet moeten ontbijten en hoe je die stress aanpakt.