Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Veertigplus, vrouw en uitgeblust? Dat cliché wil deze prof uit de wereld helpen. “Je doet botox níét voor jezelf”

“Schoonheid is voor vrouwen het concurrentiemiddel bij uitstek. Ze koppelen het aan aandacht en begeerte, liefde en geluk, zonder het te beseffen.” Ouder wordende vrouwen lijken meer dan ooit geobsedeerd met jong blijven. Concealers, push-ups, spandex en botox vieren hoogtij. Basta ermee, zegt psycholoog Liesbeth Woertman, die waarschuwt voor de gevaren van deze evolutie. Ze geeft concrete tips voor iedereen die het lastig heeft met ouder worden.

 1. “Maar één product werkt echt tegen rimpels.” Experts onthullen 3 grote leugens in huidverzorging
  PREMIUM

  “Maar één product werkt echt tegen rimpels.” Experts onthullen 3 grote leugens in huidverzor­ging

  In de drogist puilen de rekken ervan uit en de ene na de andere beroemdheid brengt een eigen lijn op de markt: jawel, huidverzorging is big business. Een serum, crème, hyaluronzuur, vitamine C en andere actieve bestanddelen lijken allemaal nodig voor een gezonde en rimpelvrije huid. Is dat wel zo? Drie experten in dermatologie onderscheiden haarfijn wat echt werkt en wat commerciële quatsch is. “Op die prachtige potjes staan soms halve waarheden of zelfs hele leugens.”
 2. Birgit Van Mol openhartig over haar 25-jarige carrière bij VTM: “Ik was mijn werk als nieuwsanker nog lang niet beu”
  PREMIUM
  BV

  Birgit Van Mol openhartig over haar 25-jarige carrière bij VTM: “Ik was mijn werk als nieuwsan­ker nog lang niet beu”

  Het is een feestjaar voor Birgit Van Mol (54). Haar carrière bij VTM blaast 25 kaarsjes uit en ook haar huwelijk met René (68) houdt al een kwarteeuw stand. Aan ‘Story’ vertelt Birgit openhartig over haar carrière en hoe ze uiteindelijk het langstzittende vrouwelijke nieuwsanker bij VTM werd. Ze windt daarbij ook geen doekjes om hoe de ziekte van René haar wereld kleiner maakte, de moeilijkheden die bij het moederschap komen kijken en haar kijk op haar uiterlijk als schermgezicht. “Ik ben blij dat ik bekend werd voor de komst van sociale media.”