@brooklyncartoons
Volledig scherm
© @brooklyncartoons

Van avocado-gekte tot selfies overal: strips over millenials zijn gênant herkenbaar

We fotograferen onze maaltijden voor we er een hap in zetten, checken voedingsetiketten voor labels als "glutenvrij" en verafgoden de avocado alsof hij nog niet eeuwenlang bestaat. De gewoonten van millenials zijn dankbaar voer voor parodie, en dat heeft striptekenaar Emmet Truxes (33) uit Brooklyn goed begrepen. Voor een flinke dosis zelfspot: zijn stripjes over millenials zijn op het gênante af herkenbaar.

 1. 5 procent van de Vlaamse meisjes spijbelt omdat ze geen maandverband kunnen kopen: “Hygiëne is een basisrecht”

  5 procent van de Vlaamse meisjes spijbelt omdat ze geen maandver­band kunnen kopen: “Hygiëne is een basisrecht”

  Sinds deze week zijn tampons en maandverband in Schotland gratis. Het is het eerste land dat zo’n initiatief neemt, terwijl wereldwijd miljoenen vrouwen zich die producten niet kunnen veroorloven. Bij ons kan een op de acht Vlaamse vrouwen het gemiddelde bedrag van 10 tot 12 euro per maand niet betalen. Daar moet verandering in komen volgens Rita Van Even, coördinator voor regio Leuven bij de vzw BruZelle. “De helft van de mensheid menstrueert de helft van haar leven, maar toch blijft dat iets waar we ons voor schamen.”
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.