De PowerDot van Therabody.
Volledig scherm
PREMIUM
De PowerDot van Therabody. © therabody

UITGETEST. Stroomschokjes tegen menstruatiepijn, werkt dat? “Het zag er even high-tech uit als het klonk”

Het is vandaag Wereldmenstruatiedag. De meeste vrouwen menstrueren elke maand, maar toch worden maandstonden hoe dan ook nog steeds gestigmatiseerd. Bovendien belemmert het elke maand veel vrouwen. Dat was bij Therabody de insteek voor hun PowerDot. Daarbij lanceerde ze een programma in hun app om menstruatiepijn weg te nemen. Een mooi staaltje FemTech, maar werkt het ook? Redactrice Chloë (23) doet de test. “Ik voelde mijn spieren samentrekken.”

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. ‘Femtech’ is in opmars. “De wetenschappelijke wereld is wakker geschud en maakt eindelijk producten voor vrouwen”
  PREMIUM

  ‘Femtech’ is in opmars. “De wetenschap­pe­lij­ke wereld is wakker geschud en maakt eindelijk producten voor vrouwen”

  Last van pijnlijke maandstonden, problemen met borstkolven of de menopauze? Gewoon op de tanden bijten. Een andere optie was er jarenlang niet voor vrouwen. Maar er is verandering op til, want vrouwelijke technologie of ‘femtech’ is booming. We vroegen trendanalisten Kate Stockman en Herman Konings om uitleg. Waar komen die producten vandaan? Werken ze echt? En waarom zijn ze broodnodig? “Het is niet oké dat vrouwenperikelen in het verleden amper onderzocht zijn.”
 1. Blote tepels, dickpics, kunstig naakt: op dit Vlaamse antwoord op Instagram mag het allemaal wél

  Blote tepels, dickpics, kunstig naakt: op dit Vlaamse antwoord op Instagram mag het allemaal wél

  Het Belgische onlineplatform Perzik viert lichamen in alle vormen en maten. Van artistiek naakt tot expliciete porno: op dit ongecensureerde en ongegeneerde sociale medium mag je het allemaal wél posten. Oprichter Astrid Lucy (33) vertelt waarom ze het platform in het leven riep, en hoe ze het veilig houdt. “Je kiest zelf wat je te zien krijgt: erotisch naakt? Of liever expliciete dickpics?”