Redactrice Fleur/Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Redactrice Fleur/Foto ter illustratie. © Floor Knuyt/Getty Images

UITGETEST. Fleur keert tijdens Quantum Healing Hypnosis-sessie terug naar eerdere levens: “Ik besef dat ik vastzit in een diepe put”

“Laat het los, gooi het eruit. Tijdens de sessie lijkt wat je ziet misschien onsamenhangend of bizar. Nadien vallen de puzzelstukjes in elkaar.” Redactrice Fleur maakt tijdens een Quantum Healing Hypnosis-sessie een bewustzijnsreis: onder begeleide meditatie en hypnose keert ze terug naar eerdere levens. Het doel? Jezelf losmaken van nare ervaringen die je meezeult uit een oeroud verleden, en je de dag van vandaag nog beïnvloeden. “Vertoef ik eindelijk eens in de kamer van mijn hart, vind ik daar een joekel van een cliché.” 

  1. Marie ging langs bij een sjamaan. “Ik stond versteld: hoe kon hij weten dat mijn maag overhoop lag door die hamburger van gisteren?”

    Marie ging langs bij een sjamaan. “Ik stond versteld: hoe kon hij weten dat mijn maag overhoop lag door die hamburger van gisteren?”

    “Na wat voor mij maximum tien minuten leek, zegt Guy dat ik mijn ogen mag opendoen. Ik kijk op de klok, en zie dat er zo’n vijfenveertig minuten gepasseerd zijn. ‘Hè?’, denk ik.” Bij het horen van de term sjamaan, denken we aan bizarre tovenaars die oeroude rituelen uitvoeren. Toch zijn er anno 2022 heel wat mensen die aan sjamanisme doen. Ook in ons land. Redactrice Marie ging bij zo’n sjamaan langs om te zien wat dat precies inhoudt. “Er was eens een dame bij wie ik voelde: hier is iets mis. En er zat effectief een heel klein, beginnend, kwaadaardig bolletje in haar lichaam.”
  2. Recept voor 'gezonde cola' gaat viraal. Het geheime ingrediënt? Dat draai je normaal door een slaatje

    Recept voor 'gezonde cola' gaat viraal. Het geheime ingrediënt? Dat draai je normaal door een slaatje

    Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat beweert even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola te zijn. De geheime ingrediënten? Azijn die je normaal in je vinaigrette draait en bruiswater. “Wie azijn drinkt voor een maaltijd rijk aan zetmeel, heeft daarna minder suikers in zijn bloed.” Maar let op: zó gezond is het drankje nu ook weer niet.