.
Volledig scherm
. © thinkstock

Teleurgesteld over het geslacht van je baby: het taboe van 'gender disappointment'

"Proficiat, het is een meisje!" Als het kind maar gezond is, maakt het geslacht niks uit, klinkt het in theorie. In de praktijk bestaat er echter zoiets als 'gender disappointment', oftewel teleurstelling over het geslacht van je baby. Een onderwerp waar veel taboe rond heerst en waar Bianca Rozendaal met de website genderdisappointment.nl verandering in wil brengen.

8 reacties

 • Mohamed Kabbal

  4 jaar geleden
  Wablieft? Het geslacht is reeds in de DNA aanwezig alsook haarkleur en ogen en lengte en vindt reeds na de bevruchting plaats. Elk wordt chromosoom X en op een later stadium wordt geslacht dan vervormd naar Y of blijft het X En dit is zichtbaar voor ons met echo maar dit was reeds bepaald. Wie heeft dit onderzoek geleidt? Het enige wat er kan veranderen is eventueel karakter.
 • Karine Roeland

  4 jaar geleden
  Dat noem ik nu problemen maken waar er normaal geen probleem mag zijn. Wees blij als het kind gezond is.
 • marie-jose Marie-José Anthonis

  4 jaar geleden
  Ik vind het toch belangrijker als het gezond is met wat houden ze zich bezig er zijn mensen die geen kinderen kunnen hebben om welke reden ook
 • Thierry De Gang

  4 jaar geleden
  Binnenkort in de bevalingskamer: "Proficiat, het is een X. Maak er zelf M/V van!"
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Het geslacht kan je wèl proberen te bepalen, maar het is niet 100 %. Heeft te maken met het tijdstip van de bevruchting èn de zuurtegraad van de vagina, waardoor ofwel de vrouwelijke ofwel de mannelijke zaakcellen "winnen".