Sylvie (wilt zonder foto getuigen) en Ann.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvie (wilt zonder foto getuigen) en Ann. © Getty Images / rv

Sylvie en Ann kregen na hun miskraam amper tijd om te herstellen: “Donderdag belde ik mijn bazin. ‘Maandag weer op het werk?’, vroeg ze”

“Ik wilde het nieuws niet aan mijn collega’s vertellen. Maar ik had wel nog hevige bloedingen en krampen. Mijn lichaam was mijn miskraam nog aan het verwerken, en ik was op het werk.” Net als zo veel vrouwen krijgen Ann (40) en Sylvie (32) na hun miskraam amper tijd om fysiek en mentaal te herstellen. In Nieuw-Zeeland geeft een nieuwe wet koppels vanaf nu drie dagen betaald verlof na het verlies van een prille zwangerschap. Hier in België vragen vrouwen en hun partners nog altijd om meer begrip. 

2 reacties

 • Marcel Vansant

  1 jaar geleden
  Waarom wil men zo snel terug zwanger worden als men het eerdere verlies nog niet verwerkt heeft ? Zoiets begrijp ik echt niet...
 • christianne bruyland

  1 jaar geleden
  En dokters die een voorschrift kunnen invullen, tellen niet meer mee?
 1. Meghan Markle is opnieuw zwanger na een miskraam: “Dat gaat gepaard met heftige emoties”, zegt rouwexpert Manu Keirse
  PREMIUM

  Meghan Markle is opnieuw zwanger na een miskraam: “Dat gaat gepaard met heftige emoties”, zegt rouwexpert Manu Keirse

  Meghan Markle (39) en prins Harry (36) verwachten een tweede kindje. Vorig jaar in juli hadden ze nog een miskraam, nu lijkt alles vlot te verlopen. Gelukkig maar, want zo’n nieuwe zwangerschap kan een heftige rollercoaster zijn, zegt rouwexpert Manu Keirse. “Het kersverse geluk staat in groot contrast met het verdriet om het verlies van het andere baby’tje.” De specialist licht toe hoe ouders deze tegenstrijdige emoties het best verwerken en hoe ze gevoelens van schuld en angst naast zich neer kunnen leggen.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.