Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Steeds meer mensen experimenteren met ‘digitale drugs’. Kan je echt ‘high’ worden van muziek, en hoe dan?

Ooit al gehoord van ‘digitale drugs’? Enter binaurale beats, waarbij geluiden psychoactieve effecten zouden oproepen. TikTokkers zijn lovend over de experimentele luistertechniek: het helpt hen ontspannen. Een nieuwe studie maakt duidelijk hoe en waarom mensen wereldwijd de tonen gebruiken. Wetenschapsjournalist Martijn Peters geeft duiding. “De wetenschappelijke gemeenschap kent ze al sinds de jaren 1800.” 

  1. Met nieuw album toont Selah Sue (32) zich zoals we haar nooit zagen: “Liefde, lust, seks, ... Ook dat is een deeltje van mij”
    PREMIUM

    Met nieuw album toont Selah Sue (32) zich zoals we haar nooit zagen: “Liefde, lust, seks, ... Ook dat is een deeltje van mij”

    “Vijf jaar heb ik vooral thuisgezeten, elke dag droeg ik hetzelfde.” Na vijf jaar moederen en veertien jaar antidepressiva slikken is Selah Sue (32) klaar om de spotlights opnieuw op te eisen. Met nieuw album ‘Persona’ laat de Leuvense meerdere kanten van zichzelf zien. Ze vertelt ons over het (plus)moederschap, haar relatie en de psychedelica die haar goed doen voelen. “Antidepressiva hebben mijn leven gered, maar emotioneel heb ik veel gemist.”
  2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
    Gouden Formule 1
    6

    Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

    De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
  3. “Ik had geen twijfels: door de korte, intense pijn heen, of het trauma een leven lang meeslepen”: Denise (37) verwerkte een verkrachting met EMDR-therapie
    PREMIUM

    “Ik had geen twijfels: door de korte, intense pijn heen, of het trauma een leven lang meeslepen”: Denise (37) verwerkte een verkrach­ting met EM­DR-therapie

    EMDR, de therapie met snelle oogbewegingen die helpt om een trauma te verwerken, groeit sterk aan populariteit en het aanbod kan niet volgen. In België bieden vandaag 200 therapeuten EMDR aan, ruwweg twee derde daarvan in Vlaanderen. Maar de wachtlijsten zijn lang, zowel voor de behandeling als voor de opleidingen, zegt klinisch psycholoog en voorzitter van EMDR Belgium Freek Dhooghe. Denise (37) getuigt hoe zij een verkrachting met EMDR kon verwerken.