Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: “Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? ‘Stel mij ook eens een vraag, man!’”
Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft voor NINA elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Situaties die soms gênant of absurd zijn, maar vooral erg herkenbaar. Deze week moet Hanne zowel haar psycholoog als het restaurant dat ze bezocht, feedback geven. “De sessie viel mee, maar 50 euro voor 20 minuten huilen en 30 minuten knikken vond ik wat scherp.”
Ik ging deze week langs bij een nieuwe psycholoog. Een man van rond de zestig die in z’n kabinet een authentiek Perzisch tapijt had liggen en duidelijk een fervent verzamelaar is van Afrikaanse kunst. Je kent hem wel, zo’n meerwaardezoeker die tijdens zijn studie een jaar in het buitenland verbleef en z’n volwassen kinderen aanpraat hetzelfde te doen omdat het je wereldbeeld verbreedt. Allicht heeft hij ook een beste vriend die een zeilboot heeft met wie hij dan in de zomer gaat varen, vergezeld van zijn kroost.
Het was een intake-gesprek op een druilerige donderdagvoormiddag. Na een halfuur had ik spijt dat ik hiervoor recup had genomen. Want na die dertig minuten stak hij van wal over een online feedbacktool, waarop ik wekelijks (of maandelijks?) enkele vragen over de sessies moest beantwoorden. Natuurlijk moet ik voor dat ding weer een wachtwoord verzinnen. Thuisgekomen was het al zover. Een mailtje van de online feedbacktool: “Vergeet je niet te registreren.”
‘Mag het ook gewoon ‘oké’ zijn?’
Vrijdagavond ga ik eten met een vriendin. De volgende dag krijg ik een mailtje van het restaurant: “Jouw feedback is belangrijk voor ons!”, en niet lang erna klopt ook de feedbacktool van de psycholoog weer aan. Nee, ik heb me nog altijd niet geregistreerd. Ik vraag me af waarom iedereen zo nodig feedback nodig heeft? En kan ik die feedback niet gewoon rechtstreeks geven?
“Dank voor het eten. Het was lekker, maar denk toch nog eens na over die verdomde granaatappelpitten! Vinden jullie dat zelf passen bij geplette avocado?” of “De sessie viel mee, maar 50 euro voor 20 minuten huilen en 30 minuten knikken vond ik wat scherp”. Of misschien heb ik geen feedback, misschien was het gewoon ‘oké’, mag dat ook?
Stel je eens voor dat ik zelf feedback zou kunnen vragen. Dat mijn Tinderdate de dag erna een mailtje krijgt: ‘Wat vond je van deze ervaring?’
Maar stel je eens voor dat ik zelf feedback zou kunnen vragen. Dat ik een biertje drink met een Tinderman die de dag erna een mailtje krijgt: “Beste, je dronk gisteren een biertje met Lies in een hip café. Wat vond je van deze ervaring? Jouw feedback is belangrijk voor haar.” Of stel dat ik zelf een review kan geven aan de bewuste Tinderboy: “Je Britney-T-shirt was inderdaad heerlijk ironisch, maar for the love of god, man, stel mij ook eens een vraag! 3/10 zou ik niet aanraden bij vrienden.”
Misschien is het beter dat we niet te ver gaan in de storm aan vragen voor feedback, stel je voor dat er plek in m’n hersenen vrijkomt omdat ik niet meer hoef te piekeren over hoe mensen echt over me denken? Wat doe je met die extra plek? Waarom zou je twee uur extra slapen? Nergens voor nodig. Ik heb me intussen nog altijd niet geregistreerd op de feedbacktool van de psycholoog. Geen headspace.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Een tekenbeet op haar elfde verwoestte het leven van Annemarie (53): “Ik ben voor altijd gekluisterd aan een rolstoel”
-
Livios
Binnenkijken in een landelijke tuin: niet 1 maar 4 terrassen om te genieten van de natuur
De bewoners van de woning in Linden zochten een oplossing voor hun steile achtertuin die aan een bospad grenst. Hun tuinaannemer kwam met een origineel ontwerp: een romantische en intieme groene zone rond hun woning die opgaat in het achterliggende bos. Bouwsite Livios nam een kijkje. -
PREMIUM
Sara Leemans, de vrouw achter het hilarische socialmedia-account ‘Dansaertvlamingen’: “We vinden onszelf zo speciaal, maar apen elkaar de hele tijd na”
Sara Leemans (30) mocht zichzelf jarenlang Dansaert-Vlaming noemen. Het appartement dat ze deelde met twee roomies lag in de ‘authentieke’ Kartuizerstraat en je trof haar weleens aan op het terras van De Markten, alwaar ze stijlvol nipte van een flat white. Sinds twee jaar is het al even hippe Groene Kwartier in Antwerpen haar thuishaven. Hier doet ze inspiratie op voor haar satirisch socialmedia-account ‘Dansaertvlamingen’. Op dat platform zet ze zichzelf en haar generatie lieflijk te kijk via fake typetjes die veel verder dan de Dansaertbuurt voor herkenbaar gegniffel zorgen. Voor NINA schrijft ze voortaan een wekelijkse rubriek. -
-
Het zit erop. Zo komen de Vlamingen van Sara Leemans nog een laatste keer samen: “De avond wordt beklonken met hapjes, wijn en Gin Tonics”
Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. In deze ode aan de Dansaert-, fermette- en doorsnee Vlaming waagt Francis zich - tegen alle verwachtingen in - aan padel. “Nooit zal hij het toegeven, of misschien na twee pintjes ... maar hij vindt dit spel eigenlijk wel leuk.” -
PREMIUM
Last van wespen? Toch kunnen die nuttig zijn: “Eén groot nest van zo’n 6.000 wespen kan zich voeden met tot 500.000 vliegen en 130.000 muggen per week”
-
Tweakers
De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee. -
Spaargids.be
Verschillende mutualiteiten betalen kinderopvang terug: voor deze vier verrassende zaken kan je geld terugtrekken
Dankzij onze sociale zekerheid krijg je heel wat medische kosten terugbetaald. Maar de ziekenfondsen doen in heel wat gevallen een extra duit in het zakje. Die extra terugbetalingen kunnen naargelang het ziekenfonds echter sterk uiteenlopen. Spaargids.be bezorgt een overzicht.