Dominique Deruddere
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Deruddere © Joris Casaer

Regisseur Dominique Deruddere (65) ruilde LA in voor Oostende. “Een kroketje na een strandwandeling: fantastisch”

Filmregisseur Dominique Deruddere (65) woont officieel nog in Los Angeles, maar ruilde de metropool in voor het knusse Oostende. Niets in zijn leven loopt dus volgens de regels zegt hij, zélfs zijn weekend niet. Gelukkig is de zee al jaren zijn centrale kompas. “Ik woonde graag in Los Angeles. Ik leefde er anoniem en op mijn eigen ritme. Net als de zee.”

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Expert onthult 13 verrassende weetjes over slaap: “Als je te weinig sliep kan je positief blazen, ook al dronk je niks”
  PREMIUM

  Expert onthult 13 verrassen­de weetjes over slaap: “Als je te weinig sliep kan je positief blazen, ook al dronk je niks”

  Gisteren ging het zomeruur van start. Slaapexperte Annelies Smolders onthult daarom 13 weetjes over je nachtrust, om je te helpen in te schatten of je slaap nog kwalitatief is. Wist je dat geeuwen helpt om wakker te worden? Dat alcoholisten amper dromen en dat dat heel gevaarlijk is? Of dat de aanbevolen 8 uur slaap onrealistisch is? “Een slaaptekort doet je sociale situaties en mensen negatiever interpreteren.”
 1. Laat vanaf je vijftigste regelmatig je ogen checken: “Van glaucoom kan je blind worden zonder dat je het beseft”
  PREMIUM

  Laat vanaf je vijftigste regelmatig je ogen checken: “Van glaucoom kan je blind worden zonder dat je het beseft”

  Minstens drie procent van de Belgische 40-plussers heeft glaucoom. Een ongeneeslijke oogaandoening die je langzaam maar zeker slechtziend kan maken. Hoe kan je het herkennen? En welke behandelingen bestaan er? We vroegen het aan oogarts Tom Van Hoorde. Collega Sophie Lemmens (UZ Leuven) geeft uitleg over de allernieuwste opsporingstechniek met artificiële intelligentie. “Iedere zenuwvezel die je bent verloren, krijg je nooit meer terug.”
 2. Programmamaker Eric Goens (53) is stiekem een ‘loner’. “Op premières of feestjes voel ik me vreselijk ongemakkelijk”
  PREMIUM

  Programma­ma­ker Eric Goens (53) is stiekem een ‘loner’. “Op premières of feestjes voel ik me vreselijk ongemakke­lijk”

  Als programmamaker Eric Goens (53) niet in verre oorden vertoeft als Lapland, Kinshasa of New York voor het werk, brengt hij z’n weekends liefst door zonder plannen en alleen. Of dat nu in de keuken is of in zijn paardenstal. Alleen voor zijn lief en zijn kroost wijkt alles. Want Eric werkt hard — en dat eist zijn tol. “Mijn zoontje laat een traan telkens ik weer weg moet. Dan krijg ik de krop in de keel.”
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 4. “10 kilo kwijt in 3 maanden dankzij Ozempic”, maar toen sloeg alles om. 3 Vlamingen over de afslankhype
  PREMIUM

  “10 kilo kwijt in 3 maanden dankzij Ozempic”, maar toen sloeg alles om. 3 Vlamingen over de afslankhy­pe

  Niet blij met het cijfer op de weegschaal? Véél Vlamingen zien in Ozempic de redding. Het diabetesmedicijn stilt je hongergevoel: vaarwel kilo’s, schijnbaar moeiteloos. Ook James, Cathy en Katrien investeerden honderden euro’s in de kuur. Maar toen ontdekten ze waarom niemand eerlijk durft te zijn over de nasleep ervan. “Als ik nog maar over Ozempic praat, krimpt mijn maag weer in elkaar.”