Liesbet Stevens.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbet Stevens. © Jan Vendevyver

Prof seksueel strafrecht Liesbet Stevens (48) vecht voor gendergelijkheid: “Mijn oudste zoon moet thuis mee de was plooien. Zonder discussie”

“Als kind was ik boos als mijn broer niet moest afwassen: ik vond dat ik dat niet moest aanvaarden.” Liesbet Stevens staat al haar hele leven op de barricades tegen alle vormen van discriminatie. Ze is professor seksueel strafrecht, adjunct-directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen én een onverbeterlijke optimist. “We móéten niet aanvaarden dat een vrouw gevraagd wordt of ze nog kinderen wil bij een sollicitatie.“ Daarnaast is ze ook mama van vier. “Mijn kinderen mogen van mij het huis niet uit voordat ze een aantal basisgerechten kunnen koken.”

 1. Marloes Stevens (28), Vlaams model en liefje van Australisch popidool Cody Simpson: “Ik geloof dat het universum heel hard aan mijn kant staat”
  PREMIUM

  Marloes Stevens (28), Vlaams model en liefje van Austra­lisch popidool Cody Simpson: “Ik geloof dat het universum heel hard aan mijn kant staat”

  Van een wafel in Gent naar het zonovergoten Los Angeles. Dat is het verhaal van de modellencarrière van Marloes Stevens. De Gentse woont nu in Amerika, eerst in New York, sinds vorig jaar in Los Angeles, en vond er geluk, succes en liefde. Dat laatste dan nog wel bij wereldwijd popidool Cody Simpson, ex van Miley Cyrus en vriend van Justin Bieber. In een openhartig gesprek met NINA vertelt Marloes hoe ze het als bescheiden Vlaamse schopte tot de wereld van glamour en celebrity’s. “Ben ik voor het geluk geboren? Dat zou ik niet zeggen. Ik heb veel moeten opgeven.”
 2. Woordvoerster van slachtoffers Liesbet Stevens: “We wilden jacht naar hun identiteit in zaak Bart De Pauw vermijden”

  Woordvoer­ster van slachtof­fers Liesbet Stevens: “We wilden jacht naar hun identiteit in zaak Bart De Pauw vermijden”

  De negen slachtoffers in de zaak Bart De Pauw zijn vandaag - eerder dan voorzien- uit de anonimiteit getreden na een perslek. Hun namen zouden bij de volgende zitting - gepland voor volgende week - sowieso bekendgemaakt worden. “We wilden vermijden dat er een jacht zou ontstaan naar de identiteit van de slachtoffers”. Dat zegt Liesbet Stevens, woordvoerster van de slachtoffers en adjunct-directrice van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en de woordvoerster van de slachtoffers in een gesprek met VTM NIEUWS.
 1. Misschien ben je minder lelijk dan je denkt: ‘body dysmorphia’ neemt toe. Experts: “Instagram verergert het”
  PREMIUM

  Misschien ben je minder lelijk dan je denkt: ‘body dysmorphia’ neemt toe. Experts: “Instagram verergert het”

  Voel je je nooit slank genoeg? Blijf je maar fixeren op die kromme neus? Of keer je vaak terug naar de plastische chirurg? We worden alsmaar kritischer voor ons uiterlijk en dat brengt ook meer ‘body dysmorphia’ met zich mee. Zulke ‘ingebeelde lelijkheid’ is een aandoening die bijna 1 op de 100 mensen treft en ervoor zorgt dat je je constant zorgen maakt over ‘lelijke’ lichaamsdelen. Een psychiater legt uit wat je eraan kan doen. “Het maakt ook seksueel contact moeilijker.”