Billie Eilish.
Volledig scherm
Billie Eilish. © Billie Eilish

Popster Billie Eilish onder vuur voor queerbaiting. Wat is het en waarom wordt ze ervan beschuldigd?

Popster Billie Eilish (19) wordt na een Instagrampost beschuldigd van queerbaiting: hinten op LGBTQ+-representatie, zonder die effectief door te voeren. In het geval van Eilish wordt ze verweten haarzelf voor te doen als deel van de LGBTQ+-gemeenschap, om fans uit die gemeenschap te krijgen. De oproer ontstond nadat ze “Ik hou van meisjes” onder een van haar foto’s had gezet. 

  1. Zo herken je een toxische vriendschap: “Als je vriendin over andere mensen roddelt, doet ze dat wellicht ook over jou”

    Zo herken je een toxische vriend­schap: “Als je vriendin over andere mensen roddelt, doet ze dat wellicht ook over jou”

    Ze heeft charisma, stijl, succes en ze geniet van alle aandacht. En jij? Jíj ‘mag’ haar beste vriendin zijn. Jij voelt je vereerd, maar dat is verkeerd. Want tussen echte vriendinnen hoort er geen onevenwicht te zijn. Heb jij wel dat gevoel, dan bevind jij je hoogstwaarschijnlijk in een toxische vriendschap. En er zijn tien signalen die dat kunnen bevestigen.
  2. “Van het een op het andere moment voelde ik hoe mijn hele lichaam verlamd raakte”: Margriet (26) lijdt aan een onbekende, maar niet zo zeldzame ziekte

    “Van het een op het andere moment voelde ik hoe mijn hele lichaam verlamd raakte”: Margriet (26) lijdt aan een onbekende, maar niet zo zeldzame ziekte

    De Nederlandse Margriet Shein (26) komt nog maar heel weinig buiten. En als ze een wandelingetje om haar huis maakt, is het met helm, zonnebril en koptelefoon op om prikkels te vermijden. FNS heeft Margriet in zijn greep. Het is een onbekende ziekte, hoewel er in Nederland 85.000 FNS-patiënten zijn. Bij Margriet werd de diagnose dan ook pas na vijf jaar gesteld.