Onder meer een cannabisverslaving zit nog in de taboesfeer.
Volledig scherm
Onder meer een cannabisverslaving zit nog in de taboesfeer. © Getty Images

OPROEP. Heb/had jij een verslaving waar je anoniem over wilt vertellen?

Ongeveer 20 procent van alle Belgen krijgt ooit met een verslaving te maken. Zij vechten niet alleen tegen het duiveltje op hun schouder maar ook tegen schaamte. Om het onderwerp bespreekbaar te maken, is NINA op zoek naar mensen die over hun verslaving willen praten. 

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Waarom liefdesleed na je 40ste intenser is. “Ik keek in de spiegel en dacht: wie wil mij nu nog hebben?”
  PREMIUM

  Waarom liefdes­leed na je 40ste intenser is. “Ik keek in de spiegel en dacht: wie wil mij nu nog hebben?”

  Van niet meer kunnen eten tot de hartenpijn ook echt voelen: ludduvuddu kan er flink inhakken. Zeker op latere leeftijd: dan is liefdesverdriet zo mogelijk nog intenser. Marianne (55) vertelt over de breuk die haar compleet brak, liefdestherapeut Hester Schaart legt uit wat je kan doen om er toch bovenop te raken. “De pijn na mijn scheiding was zo allesomvattend, heftig en langdurend. Dat wil ik nooit meer meemaken in mijn leven.”