Freestocks / unsplash
Volledig scherm
© Freestocks / unsplash

Ook onze huid kan honger hebben: waarom elkaar regelmatig knuffelen levensnoodzakelijk is

Net zoals eten, drinken en slapen, is ook lichamelijk contact een basisbehoefte van de mens. "Huidhonger", heet dat in een mooi woord. Vooral voor baby's en jonge kinderen is het belangrijk, legde kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh van de KU Leuven gisteren uit bij Van Gils & Gasten. Maar ook als volwassene is een stevige knuffel op tijd en stond noodzakelijk om gelukkig te blijven. 

3 reacties

 • van bogaert jeroen

  3 jaar geleden
  Ik ben een knuffelaar en ondervindt bij te weinig idd een neerslachtig gevoel
 • Danielle Duym

  4 jaar geleden
  Moest dat waar zijn dan was ik al dood.
 • Jos Vervoort

  4 jaar geleden
  Sorry maar mijn zever-alarm gaat weer af, ik krijg +/- 0.5 knuffels per jaar en voel me niet slecht. Ben niet (on)gelukkig maar dat is een ander onderwerp.
 1. Gefrustreerd op vakantie met vrienden? Expert geeft tips om in deze 6 veelvoorkomende scenario’s ruzies te vermijden

  Gefrus­treerd op vakantie met vrienden? Expert geeft tips om in deze 6 veelvoorko­men­de scenario’s ruzies te vermijden

  Een vakantie met vrienden klinkt zalig, tot er troubles in paradise zijn. Misschien irriteer je je na een paar dagen aan de rommel in het appartement. Of misschien is jouw budget kleiner dan dat van je vrienden en zorgt dat telkens weer voor ruzie. Hoogleraar in de sociologie Beate Völker legt uit hoe je met zes veelvoorkomende ergernissen omgaat en frustraties vermijdt.
 2. “Een paard oordeelt niet, maar is wel heel gevoelig voor emoties.” Expert Hesther over de kracht van paardentherapie

  “Een paard oordeelt niet, maar is wel heel gevoelig voor emoties.” Expert Hesther over de kracht van paardenthe­ra­pie

  Systeemtherapeut Hesther Selbeck (39) had amper één keer op een paard gezeten toen ze twaalf jaar geleden plots een visioen kreeg dat haar leven voorgoed zou veranderen. Ze luisterde naar de lokroep van de paarden en trok naar de wilde steppes van Mongolië, om daar haar lotsbestemming als paardentherapeute te ontdekken. “Ik werk vaak met jongeren die extreem angstig, en soms zelfs suïcidaal zijn. De paarden helpen me om hen te confronteren met hun gedrag.”