Ook honden rouwen bij overlijden van hun baasje: “Snuffelen aan de dode helpt om afscheid te nemen”

Viervoeter Sully houdt zelfs na de dood van zijn baasje George H.W. Bush trouw de wacht bij diens doodskist. Alsof de blonde labrador nog even tijd nodig heeft om afscheid te nemen. “Honden gaan ook door een rouwproces”, bevestigen hondenkenners. “Laat hen een laatste groet brengen door aan de overledene te snuffelen.”

7 reacties

 • Luc Deville

  4 jaar geleden
  Het verdriet van de de hond zal een van de weinige zijn wiens verdriet echt is.
 • Michel Michiels

  4 jaar geleden
  Dieren zijn eerlijk, kunnen de mensen nog veel van leren.
 • Linda Wellekens

  4 jaar geleden
  Natuurlijk rouwen ze ... Dieren zijn nét als mensen, of neen, ze zijn veel eerlijker en trouwer en zuiverder in hun gevoel voor mensen ... Waren die ook maar zo.
 • Rayan El Arami

  4 jaar geleden
  Niet alleen bij het overlijden van het baasje. Het is ook noodzakelijk dat je ze even bij de andere viervoeter laat als die overleden is. Anders bestaat de kans dat ze er een paar dagen naar gaan lopen zoeken.
 • Catherine Aerts

  4 jaar geleden
  Mijn kippen rouwen zelfs om een dode soortgenoot.
 1. 1 op de 4 koppels maakt ruzie over geld: “Maar vaak gaat het eigenlijk over iets anders”
  PREMIUM

  1 op de 4 koppels maakt ruzie over geld: “Maar vaak gaat het eigenlijk over iets anders”

  Zet de thermostaat een graadje lager, let op promoties in de supermarkt, hang je was op in plaats van het in de droogkast te steken... Sinds het leven een pak duurder is geworden, krijgen we de besparingstips quasi door onze strot geduwd. Maar wat als je partner daar helemaal geen oren naar heeft? Of er net veel fanatieker in opgaat dan jij, waardoor er spanningen ontstaan? EFT-relatietherapeute Annick De Smet licht toe waarom koppels zo vaak ruzie maken over geld, en hoe je de situatie ontmijnt. “Graaf wat dieper en tracht te ontdekken waarom je écht boos bent.”