Nathalie Samain
Volledig scherm
PREMIUM
© Nathalie Samain

Ontwerp­ster Katrien Herdewyn schopt het tot in Silicon Valley met hightech schoenen: “Wetenschappers gaan er altijd van uit dat vrouwen niet veel kunnen”

Ze geeft consulting aan start-ups in Silicon Valley en doctoreerde in de wetenschappen, maar het hart van Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk Elegnano. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad. “Toen ik mijn doctoraat deed en aan de universiteit werkte, dachten mensen vaak dat ik de secretaresse of de assistente was en alleen de telefoon opnam.”

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Ontwerpster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoendesign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ontwerp­ster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoende­sign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ze pendelt tussen België en San Francisco, om consulting te geven aan start-ups in Silicon Valley. Maar het hart van ingenieur en ontwerpster Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk ‘Elegnano’. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad, vertelt ze in NINA.