Getty Images/Westend61
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Westend61

Nu alles duurder wordt: zo kick je af van alsmaar geld uit te willen geven. Experts geven 8 tips: “Herken de koopprikkels”

We willen weer leuke dingen doen met ons geld: reizen, festivals. Maar achter de schermen moeten we tegenwoordig opletten om rond te komen. Tijd om af te kicken van alsmaar méér willen, zeggen experts Erik Franck en Malaika Brengman. Want dat kan. “Je kan jezelf leren om aan die aankoopimpuls of prestatiedrang te weerstaan.” Ze delen acht tips om om gelukkiger te zijn met minder. “Wéét dat een aankoopimpuls in de praktijk na een kwartiertje overwaait.”

  1. Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

    Hoe leer je jouw kind sparen en juist omgaan met geld? Geldcoach: “Vertel wat je inkomen is en waar het naartoe gaat”

    Ruim één op de twee Belgen maakt zich zorgen om de stijgende levenskosten en de economische onzekerheid. Tussen hen ook ouders, die zich afvragen hoe ze hun kind de waarde van geld kunnen leren begrijpen in woelige tijden. Door je kroost in je spaarpotje te laten piepen, bijvoorbeeld, zegt geldcoach Eef van Opdorp. Ze geeft samen met GoStudent praktische tips over hoe je kinderen doet sparen en financieel weerbaar maakt, en legt uit hoeveel zakgeld je best geeft.