Annelies Verlinden en Ann Wauters.
Volledig scherm
Annelies Verlinden en Ann Wauters. © Eva Vlonk

Minister Annelies Verlinden en basketbalsters Ann Wauters zijn vriendinnen voor het leven. “Als ik online lelijke kritiek zie, denk ik: ‘hopelijk leest ze dat niet”

Dit weekend viert NINA de vriendschap met twee bekende vriendinnenduo’s. Minister Annelies Verlinden (42) en basketbalster Ann Wauters (40) komen uit twee erg verschillende werelden, en toch begrijpen ze elkaar door en door. En actrices Clara Cleymans (32) en Charlotte Timmers (32) zijn high school friends en elkaars absolute tegenpolen. 

  1. Zo train je jezelf in het gelukkig zijn: “Jezelf een geluksboost bezorgen is een agendakwestie”

    Zo train je jezelf in het gelukkig zijn: “Jezelf een geluks­boost bezorgen is een agendakwes­tie”

    Eten, drinken, bewegen, slapen op tijd en stond: onze lichamelijke basisbehoeften kennen we allemaal. Maar wist je dat je ook psychologische basisbehoeften hebt? En ja, ook daar heb je een invloed op. Psychologe Daphne van den Bogaard ontwikkelde samen met motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste het online programma LifeCraft, waarin haarfijn wordt uitgelegd hoe je jezelf kan trainen in het gelukkig zijn. “Omgaan met tegenslagen lukt het best als je voldoende opgeladen bent.”
  2. "Er zat iets in mij dat ik helemaal niet wilde, túúrlijk was ik zeker." Eveline (31) onderging een abortus

    "Er zat iets in mij dat ik helemaal niet wilde, túúrlijk was ik zeker." Eveline (31) onderging een abortus

    Momenteel betogen duizenden mensen in Amerika voor het recht op abortus, dat na vijftig jaar uit de grondwet dreigt te verdwijnen. Heel wat vrouwen vechten het taboe errond aan en getuigen dat die optie voor hen levensnoodzakelijk is. Dat doet ook de Gentse Eveline (31), die tien jaar geleden een abortus onderging. “Dat was allesbehalve een proces van een-twee-drie, zoals veel mensen het voorstellen. ‘Abortuske hier, abortuske daar’. Neen.”