Britney Spears - Jonas - Michael - Dylan - Anissa.
Volledig scherm
PREMIUM
Britney Spears - Jonas - Michael - Dylan - Anissa. © rv

“Mensen beginnen Britney eindelijk serieus te nemen”: 4 superfans scharen zich achter #FreeBritney

Britney Spears (39) heeft zich voor het eerst openlijk uitgesproken in de rechtbank tegen de bewindvoering van haar familie. Daarbij gaf ze een aantal pijnlijke details vrij: ze geeft toe dat ze diep ongelukkig is omdat ze niks te zeggen heeft over haar eigen leven. Ze mag zelfs niet kiezen of ze nog kinderen wil. Haar fans staan op de barricades en eisen luider dan ooit dat er een einde komt aan de ‘platwalsing’ door haar vader, Jamie Spears. Ook deze vier fans trekken aan de alarmbel. “Er zijn twee Britneys. De ene zet bizarre filmpjes op Instagram als protest tegen haar lijden. De andere is lief, verlegen en timide.”

 1. Emotionele Britney Spears vraagt leven terug in de rechtbank: “Ik mag mijn spiraaltje zelfs niet laten verwijderen”
  Celebrities

  Emotionele Britney Spears vraagt leven terug in de rechtbank: “Ik mag mijn spiraaltje zelfs niet laten verwijde­ren”

  Zangeres Britney Spears (39) heeft zich voor de rechtbank in Los Angeles voor het eerst eerlijk en openhartig uitgesproken over de bewindvoering van haar vader Jamie, die sinds haar mentale inzinking in 2008 de touwtjes in handen heeft wat betreft haar financiële en persoonlijke beslissingen. 24 minuten lang pleitte de zangeres om de bewindvoering te laten beëindigen, zodat ze eindelijk weer een ‘volledig leven’ zou kunnen hebben. “Ik heb gelogen, ik ben niét gelukkig.”
 2. 5 procent van de Vlaamse meisjes spijbelt omdat ze geen maandverband kunnen kopen: “Hygiëne is een basisrecht”

  5 procent van de Vlaamse meisjes spijbelt omdat ze geen maandver­band kunnen kopen: “Hygiëne is een basisrecht”

  Sinds deze week zijn tampons en maandverband in Schotland gratis. Het is het eerste land dat zo’n initiatief neemt, terwijl wereldwijd miljoenen vrouwen zich die producten niet kunnen veroorloven. Bij ons kan een op de acht Vlaamse vrouwen het gemiddelde bedrag van 10 tot 12 euro per maand niet betalen. Daar moet verandering in komen volgens Rita Van Even, coördinator voor regio Leuven bij de vzw BruZelle. “De helft van de mensheid menstrueert de helft van haar leven, maar toch blijft dat iets waar we ons voor schamen.”