Vanaf het middelbaar durft amper de helft van de meisjes een onbewerkte foto van zichzelf op sociale media te delen.
Volledig scherm
Vanaf het middelbaar durft amper de helft van de meisjes een onbewerkte foto van zichzelf op sociale media te delen. © Getty Images

Meisjes van 10 gebruiken op sociale media al filters om hun gezicht te bewerken. Pedagoog: “Geef niet meteen kritiek”

Het leven speelt zich voor een groot deel online af, zelfs bij kinderen: apps als TikTok of Instagram zijn niet meer weg te denken. En dat is niet altijd een goede zaak. Volgens een nieuw onderzoek gebruiken meisjes vanaf hun tiende al filters op sociale media, en daar is hun zelfbeeld vaak de pineut van. Wat kan je doen als ouder? Pedagoog en gedragstherapeut Marijke Bisschop geeft tips. 

  1. Gezonde kooklessen van onze nationale voetbalvrouwen: “Er moet ruimte zijn voor een cheat meal. Bij mij is dat chips”

    Gezonde kooklessen van onze nationale voetbal­vrou­wen: “Er moet ruimte zijn voor een cheat meal. Bij mij is dat chips”

    Wat staat er op het menu van onze Red Flames nu ze zich voorbereiden op het EK in juli? Is gezond al wat de klok slaat of is er nog ruimte voor een cheat meal? Verdedigster Janice Cayman (33) doet uit de doeken wat de pot schaft, nutritionist Gino van de Voetbalbond geeft drie tips waar stervelingen die gezond willen eten, ook iets aan hebben. “Op een rustige dag heeft je lichaam geen koolhydraatbommen nodig.”