Volledig scherm

Marie ging langs bij een sjamaan. “Ik stond versteld: hoe kon hij weten dat mijn maag overhoop lag door die hamburger van gisteren?”

“Na wat voor mij maximum tien minuten leek, zegt Guy dat ik mijn ogen mag opendoen. Ik kijk op de klok, en zie dat er zo’n vijfenveertig minuten gepasseerd zijn. ‘Hè?’, denk ik.” Bij het horen van de term sjamaan, denken we aan bizarre tovenaars die oeroude rituelen uitvoeren. Toch zijn er anno 2022 heel wat mensen die aan sjamanisme doen. Ook in ons land. Redactrice Marie ging bij zo’n sjamaan langs om te zien wat dat precies inhoudt. “Er was eens een dame bij wie ik voelde: hier is iets mis. En er zat effectief een heel klein, beginnend, kwaadaardig bolletje in haar lichaam.”

  1. Kato dompelde zich onder in een sound bath: “Verrassend hoeveel effect geluid op je lichaam heeft”

    Kato dompelde zich onder in een sound bath: “Verrassend hoeveel effect geluid op je lichaam heeft”

    “Voor het eerst in jaren hoor ik dat geruis in mijn linkeroor, het gevolg van een medische fout, niet.” Sound baths zijn een meditatievorm aan de hand van geluidsgolven. Het concept is in België nog zeldzaam, maar kent zijn oorsprong al zo’n 2000 jaar geleden in Tibet. Het doel van deze alternatieve heling? Je overgeven aan een ultiem gevoel van rust. Redactrice Kato laat zich onderdompelen om te ontdekken waarom The Kardashians en Gwyneth Paltrow fan zijn. “Elke schaal heeft een ander effect op je lichaam. Dat komt door de edelstenen en mineralen die erin zijn versmolten.”
  2. UITGETEST. Fleur keert tijdens Quantum Healing Hypnosis-sessie terug naar eerdere levens: “Ik besef dat ik vastzit in een diepe put”

    UITGETEST. Fleur keert tijdens Quantum Healing Hypnosis-ses­sie terug naar eerdere levens: “Ik besef dat ik vastzit in een diepe put”

    “Laat het los, gooi het eruit. Tijdens de sessie lijkt wat je ziet misschien onsamenhangend of bizar. Nadien vallen de puzzelstukjes in elkaar.” Redactrice Fleur maakt tijdens een Quantum Healing Hypnosis-sessie een bewustzijnsreis: onder begeleide meditatie en hypnose keert ze terug naar eerdere levens. Het doel? Jezelf losmaken van nare ervaringen die je meezeult uit een oeroud verleden, en je de dag van vandaag nog beïnvloeden. “Vertoef ik eindelijk eens in de kamer van mijn hart, vind ik daar een joekel van een cliché.”