Getty Images/Cavan Images RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cavan Images RF

Last van slapeloze nachten? Nachttekenen zou helpen. Slaapexperte: “Maar niet elke tekening is geschikt”

Last van slapeloze nachten? Je bent absoluut niet de enige. Al is er wel een handig trucje dat je de slaap snel weer helpt vatten: nachttekenen. Slaapexperte Annelies Smolders legt uit wat het is en waarom het kan helpen tegen slapeloosheid (ook bij kinderen), zolang je het maar juist doet.

 1. “Een marathon of stomende vrijpartij zit er de eerste weken na de ingreep niet in”: wat zijn de risico’s van een liposuctie? En hoe snel herstel je?
  PREMIUM

  “Een marathon of stomende vrijpartij zit er de eerste weken na de ingreep niet in”: wat zijn de risico’s van een liposuctie? En hoe snel herstel je?

  De Belgische vrouw Helveh A. (38) trok richting Turkije om een liposuctie uit te laten voeren. Achteraf kwam ze van een koude kermis thuis toen ze in ruil voor de ingreep niét haar droomlichaam, maar wel blauwe plekken, littekens en urineproblemen kreeg. Wat zijn de risico’s van zo'n liposuctie? Wat kan je doen als die misloopt? En welk prijskaartje hangt eraan vast? Plastisch chirurg Filip Thiessen: “In extreme gevallen overlijden patiënten zelfs.”
 2. Helpt vitamine D bijslikken? Zijn middagdutjes een goed idee? Expert beantwoordt 19 vragen over de winterdip
  PREMIUM

  Helpt vitamine D bijslikken? Zijn middagdut­jes een goed idee? Expert beant­woordt 19 vragen over de winterdip

  Ben je elke winter moe, somber, prikkelbaar en futloos? Dan speelt een winterdip je parten. Helpt het om meer te slapen of te bewegen? Of om vitamines bij te slikken? En vanaf wanneer is je dipje eerder een heuse winterdepressie? Psychiater Kirsten Catthoor beantwoordt 19 prangende vragen. “Op eigen initiatief vitamine D slikken is niet verstandig. Bij overdosering kan het tot intoxicatie leiden.”
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.