RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Lachen met je eigen miserie was nog nooit zo leuk, maar zijn memes wel zo onschuldig?

Kermit en Spongebob als achtergrond voor mopjes over depressie, angst en zelfmoordgedachten: mental-healthmemes worden steeds populairder bij jongeren. Maar helpen ze het stigma op te heffen, of bagatelliseren ze juist de problemen?

3 reacties

 • Charel De sjanteerbaere

  2 jaar geleden
  De beste humor,wees jezelf er zijn al andere genoeg.
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  De wereld zou er een stuk beter uitzien als velen zichzelf eens wat minder serieus zouden nemen.
 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Ik lach met mijn eigen miserie. Dat kan iedereen.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Overheid pakt gokverslavingen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”
  PREMIUM

  Overheid pakt gokversla­vin­gen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”

  “Het begon onschuldig, in de krantenwinkel, met een papieren formuliertje voor voetbalweddenschappen.” Voetbalfanaat Wim (39) laat zich tot gokken verleiden, een spannende hobby die een verregaande verslaving wordt. “Ik had vier kredietkaarten en nog stond ik in het rood.” Wim is niet alleen: 100.000 Belgen zijn gokverslaafd. Verslavingscoach Arne Nilis legt uit waarom kansspelen zo meeslepend zijn en waarom dit probleem meer verborgen blijft dan andere verslavingen.
 3. Steven Van Herreweghe (44) vertoeft elk weekend in het atelier van zijn beste vriend: “Onze gesprekken, da’s therapie”

  Steven Van Herreweghe (44) vertoeft elk weekend in het atelier van zijn beste vriend: “Onze gesprekken, da’s therapie”

  Hoe een drukbezette televisiepresentator als Steven Van Herreweghe (44) stoom afblaast? Door zich naast zijn beste vriend in diens schildersatelier neer te vlijen. De single papa van 2 vertelt wat hem elk weekend tot rust brengt. “Ik zit in die fase in mijn leven dat ik op zaterdag filterkoffie drink in Vlaamse kantines. Ik was daar bang voor, maar het is supergezellig.”