Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Kan je grappiger worden? Tips van de humorcoach: “Vertel geen moppen na, dan sla je meestal de bal mis”

1 april! Heb jij jouw beste mopjes al uit je goochelhoed getoverd? Of durf jij de rol van grappenmaker op deze hoogdag voor de humor niet aan? Geen zorgen: humor is een vak dat iedereen onder de knie kan krijgen, zegt humorcoach Malinca Verwiel. Ze deelt haar gouden tips voor een grappiger leven, met meer verbinding en minder pijnlijke stiltes. “Zijn je intenties goed, dan is het niet jouw schuld dat je iemand kwetst met je grapje.” 

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Twee dermatologen over de (on)zin van verkoelende crèmes. “Dit product werkt heel goed”

  Twee dermatolo­gen over de (on)zin van verkoelen­de crèmes. “Dit product werkt heel goed”

  Voor bij wie het zweet vandaag langs de wangen drupt, is verkoeling meer dan welkom. Zeker als je make-up draagt die uitloopt of crèmes die de huid vettig maken. Maar het zijn nét onze beautyproducten die verlichting kunnen bieden. Enter: verkoelende crèmes, cooling sticks of aloë vera. Twee dermatologen bespreken de zin en onzin, want werkt zoiets echt? Daarnaast tippen we de beste producten voor een frisse huid.