Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Joke (36) pleegde op haar 18e een abortus: “Had het me gezegd”, zei mijn papa weken later. “Je had het kunnen houden”

Geheimen. Iedereen heeft er één. Diep weggestoken, nooit verteld, altijd verborgen gehouden. Desnoods nemen we het onze doodskist mee in. Redactrice Sabine Vermeiren luisterde naar Vlamingen die wél praten. Eén keer vertellen. En dan nooit meer. Vandaag: Joke pleegde op haar 18e een abortus. “Pas vier jaar later, toen ik in de verloskamer lag en voor het eerst mama werd, kwamen de tranen. Wat had ik toch gedaan?” 

  1. Marie doneerde in het geheim een eicel aan haar collega: “Ik durfde het alleen per sms voorstellen. ‘Hey Greet. Wat als ik je nu eens een eicel zou geven?’”
    PREMIUM

    Marie doneerde in het geheim een eicel aan haar collega: “Ik durfde het alleen per sms voorstel­len. ‘Hey Greet. Wat als ik je nu eens een eicel zou geven?’”

    Geheimen. We steken ze weg, houden ze stil, bewaken ze met ons leven. Redactrice Sabine Vermeiren luisterde naar Vlamingen die wél praten. Eén keer alles op tafel. En dan nooit meer. Vandaag: het hart van Marie (23) brak toen de laatste IVF-poging van haar twintig jaar oudere collega mislukte. Wilde Greet nog een kindje, dan moest ze bijna hopen op een wonder. Dat wonder werd Marie. Ze doneerde een eicel en deed zo twee weken geleden alsnog de grootste wens van haar collega uitkomen. Mama worden.