Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Is manifesteren dé truc om je goede voornemens te realiseren? 2 experts delen hun stappenplan: “Schrijf alle obstakels op”

Goed GevoelJe goede voornemens voor 2022 waarmaken? Meet: manifesteren. Ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd, die aantoont dat je de dingen die je graag wilt bereiken, kan realiseren door een combinatie van denken, voelen én handelen. Te mooi om waar te zijn of zit er toch iets in? Neurowetenschapper Tara Swart en hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk leggen uit hoe manifesteren werkt, en geven tips and tricks om gericht aandacht te besteden aan je voornemens voor het nieuwe jaar. “Soms moet je dingen gewoon laten gebeuren.”

  1. “De wet van aantrekkingskracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet.” Drie ondernemers over hoe zij hun doelen ‘manifesteren’
    PREMIUM

    “De wet van aantrek­kings­kracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet.” Drie onderne­mers over hoe zij hun doelen ‘manifeste­ren’

    ‘Manifesteren’ is de kunst om met je gedachten iets in je leven te brengen, volgens de wet van de aantrekkingskracht. Boeken over die praktijk bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw, maar de laatste tijd is de materie steeds populairder. Niet alleen bij ‘spiri wiri’s’, maar bij alle lagen van de bevolking. Ondernemers Loewi Monbaliu, Jessica De Block en Elfi De Bruyn gebruiken de wet van aantrekkingskracht in hun dagelijkse leven. Manifestatiecoach Rita Vanhumskercken van Freedomlab maakte er zelfs haar job van en werd manifestatiecoach. Zij vertelt ons alles wat we erover moeten weten.