Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Is manifesteren dé truc om je goede voornemens te realiseren? 2 experts delen hun stappenplan: “Schrijf alle obstakels op”

Goed GevoelJe goede voornemens voor 2022 waarmaken? Meet: manifesteren. Ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd, die aantoont dat je de dingen die je graag wilt bereiken, kan realiseren door een combinatie van denken, voelen én handelen. Te mooi om waar te zijn of zit er toch iets in? Neurowetenschapper Tara Swart en hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk leggen uit hoe manifesteren werkt, en geven tips and tricks om gericht aandacht te besteden aan je voornemens voor het nieuwe jaar. “Soms moet je dingen gewoon laten gebeuren.”

  1. Gelukkiger worden in 2022? Probeer eens omoiyari, de Japanse kunst van compassie
    Goed Gevoel

    Gelukkiger worden in 2022? Probeer eens omoiyari, de Japanse kunst van compassie

    Gelukkig zijn in 2022? Dat wil iedereen. En een aantal buitenlandse filosofieën kunnen je daarbij helpen. Denk aan hygge, het Zweedse Lagom of fika. Ook Omoiyari is er zo eentje. Deze Japanse kunst draait om compassie in de zeer brede zin van het woord. Van gastvrij zijn tot spaarzaam leven en je dankbaar voelen. Expert Erin Niimi Longhurst, die er een boek over schreef, legt uit hoe je het principe kunt toepassen. “Het belangrijkste hierbij is dat je het onbaatzuchtig doet. Zonder iets terug te verwachten dus.”