Rebecca Fertine/NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© Rebecca Fertine/NINA

Ineke en Nele zijn gelukkiger sinds ze voor een soberder leven kozen. “Daardoor heb ik af en toe de luxe om niet te werken”

Goed GevoelDe dag van vandaag willen we altijd maar meer, en toch worden we er niet gelukkiger op. Journaliste Ineke Van Nieuwenhove (55) en opruimcoach Nele Colle (38) kozen daarom bewust voor een soberder leven. Ze kopen minder, doen veel spullen van de hand en beseffen hoe weinig ze nodig hebben. En uiteindelijk zijn ze gelukkiger, vertellen ze. Voor wie zelf wil downsizen, geven ze concrete tips. “Ik ben een non-consumer. Alleen als iets kapot is, ga ik naar de winkel.” 

 1. “Na de besmetting kan het weken of maanden duren voor je zelf de symptomen ziet”: expert legt uit hoe je genitale wratten behandelt en geneest
  PREMIUM

  “Na de besmetting kan het weken of maanden duren voor je zelf de symptomen ziet”: expert legt uit hoe je genitale wratten behandelt en geneest

  “Het gaat om een uitstulping, een uitwas, soms een kleine bloemkoolvorm, en tenzij er een infectie bovenop komt, kan je duidelijk het verschil zien met een pukkel, zweertje of een herpesblaasje.” Dr. Eric Florence, hoofd van de Hiv/Soa-kliniek (ITG) heeft het over de vaakst voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa): genitale wratten en wat je er tegen kan beginnen.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.