Rebecca Fertine/NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© Rebecca Fertine/NINA

Ineke en Nele zijn gelukkiger sinds ze voor een soberder leven kozen. “Daardoor heb ik af en toe de luxe om niet te werken”

Goed GevoelDe dag van vandaag willen we altijd maar meer, en toch worden we er niet gelukkiger op. Journaliste Ineke Van Nieuwenhove (55) en opruimcoach Nele Colle (38) kozen daarom bewust voor een soberder leven. Ze kopen minder, doen veel spullen van de hand en beseffen hoe weinig ze nodig hebben. En uiteindelijk zijn ze gelukkiger, vertellen ze. Voor wie zelf wil downsizen, geven ze concrete tips. “Ik ben een non-consumer. Alleen als iets kapot is, ga ik naar de winkel.” 

 1. Mooi wonen voor een pak minder geld: zo lossen deze Vlamingen het creatief op. "We pimpen oude IKEA-kasten tot je ze niet meer herkent”
  PREMIUM

  Mooi wonen voor een pak minder geld: zo lossen deze Vlamingen het creatief op. "We pimpen oude IKEA-kas­ten tot je ze niet meer herkent”

  Huizenprijzen vliegen de pan uit. Koop je toch nog een woning, dan heb je vaak voor de inrichting en eventuele renovatiewerken geen groot budget meer. Geen probleem: deze Vlamingen bewijzen dat mooi wonen je geen financiële kater hoeft te bezorgen. Pieter en Nathalie pimpten een tapijtklopperij met afbraakmateriaal. Kimberley creëerde moois met MDF en OSB. Kurt en Leen geven hun woonst pit met tweedehandsmeubels. En Sanne en Jente verkasten naar een kleiner arbeidershuisje. “Eén gouden tip voor een lowbudgetinterieur: gooi niets weg.”
 2. “10 kilo kwijt in 3 maanden dankzij Ozempic”, maar toen sloeg alles om. 3 Vlamingen over de afslankhype
  PREMIUM

  “10 kilo kwijt in 3 maanden dankzij Ozempic”, maar toen sloeg alles om. 3 Vlamingen over de afslankhy­pe

  Niet blij met het cijfer op de weegschaal? Véél Vlamingen zien in Ozempic de redding. Het diabetesmedicijn stilt je hongergevoel: vaarwel kilo’s, schijnbaar moeiteloos. Ook James, Cathy en Katrien investeerden honderden euro’s in de kuur. Maar toen ontdekten ze waarom niemand eerlijk durft te zijn over de nasleep ervan. “Als ik nog maar over Ozempic praat, krimpt mijn maag weer in elkaar.”