Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Hoelahoepen voor strakkere buik- en rugspieren? Een sportarts licht dé zomersport van het moment toe

Hoelahoepen belooft dé sport van de zomer te worden. Op sociale media vind je verbluffende resultaten van mensen die elke dag een potje hoelahoepen, omdat het een vorm van cardio is waarbij je tegelijkertijd je buik- en rugspieren activeert. Stand-upcomedian Serine Ayari is fan en sportarts Luk Buyse geeft advies voor wie aan het hoelahoepen wil. 

 1. Je raakt nóg meer verslaafd aan jouw telefoon als je hem in stille modus zet, beweert studie. Klopt dat?

  Je raakt nóg meer verslaafd aan jouw telefoon als je hem in stille modus zet, beweert studie. Klopt dat?

  Onze gsm is er altijd en overal. Voor een digitale detox zet je je gsm beter op stil, wordt wel eens gezegd. Maar die tip moeten we toch met een korrel zout nemen: een nieuwe studie toont namelijk dat het geluid afzetten net zou zorgen voor méér gsm-gebruik. Klopt dat wel? Expert in digitale focus Florence Pérès maakt de balans op, en geeft praktische tips om af te kicken van de vriend in je broekzak. “Zet je geluid aan, maar de meldingen uit.”
 2. Plussize sporten? Coach geeft tips: “De enige reden om cardio te doen is voor je hart. Niet om af te vallen”
  PREMIUM

  Plussize sporten? Coach geeft tips: “De enige reden om cardio te doen is voor je hart. Niet om af te vallen”

  Een volle vrouw op de cover van een fitnessmagazine en sportmerken die uitpakken met plussize kleding: de fitnesswereld is langzaam maar zeker niet langer voorbehouden voor wie een maatje 36 heeft. Dat gelooft ook plussize sportcoach Leen Peeters — zij begon met trainen toen ze 140 kilo woog. Ze geeft concrete tips voor wie efficiënt wil sporten met een maatje meer en deelt een schema voor beginners. “Het idee dat je jezelf moet afbeulen op de loopband is enorm achterhaald.”