Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Hoe je nieuwe vrienden kunt maken als volwassene

Wanneer je nog studeert en tijd hebt om vijf avonden per week op café te gaan, moet je vaak je aandacht verdelen tussen tientallen verschillende vrienden. Maar met het ouder worden, neemt die sociale kring lichtjes af. Een carrière, gezin of een verhuis zorgen er vaak voor dat zelfs jarenlange vriendschappen plots verwateren. Toch is het belangrijk om heel je leven lang nieuwe vrienden te maken, pleiten psychologen. Zo doe je dat.

6 reacties

 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Ik heb er teveel, buren familie kennissen en beste vrienden en vrienden en collega’s. Soms wordt het teveel en Corona heeft er bij mij even goed aan gedaan. Eindelijk wat rust en geen verplichte feestjes meer. Teveel is ook niet goed. Nu heb ik zoiets van vanaf nu zeg ik gewoon nee als het echt niet gaat! @ Freddie Lamers het is geen illusie ik heb beste vrienden waarvoor ik door het vuur zal gaan en zij ook voor mij. Maar dat geldt enkel voor de beste vrienden omdat wij elkaar alles vertellen.
 • Louis Bouduin

  4 jaar geleden
  Ik vertrouw ze niet, mensen die zich van mij vrienden noemen. Als kind waren ze er niet, als volwassen man moesten ze me niet, als ouderling wil ik hen niet meer. Alleen de mensen die iets speciaals doen (muziek maken, films, kunst) mogen eventueel nog wat van mijn gevoelens delen. De rest is de rest en blijft de rest.
 • Emi Hergersberg

  4 jaar geleden
  Help eens iemand uit de nood en geef vriendschap de tijd om te groeien. Alles kan niet steeds van ene kant komen. Wees dankbaar met een kleine oprechte attentie. Beter één goede vriend dan een leger Facebook vrienden :-)
 • Freddie Lamers

  4 jaar geleden
  Een keer trek je de conclusie...vriendschap is een Illusie.
 • Lies De Vuyst

  4 jaar geleden
  Op de camping bv... toffe mensen leren kennen, samen kopje koffie gedronken en beginnen praten.... en hopla, we hadden vrienden bij...