Getty
Volledig scherm
© Getty

Het zit allemaal in je hoofd: je wordt helemaal niet anders dronken van tequila dan van bier of wijn

Het weekend staat voor de boeg en het is goed weer, dat vraagt om drankjes op een terras. Tot iemand op het lumineuze idee komt om een paar shotjes tequila achterover te slaan en je mee uitdaagt. Voor je het weet, lig je onder tafel tegen een stoelpoot te praten of je laat een of andere onbekende (nog) meer drank uit je navel zuigen. Had je het maar bij wijn of bier gehouden. Of toch niet?

3 reacties

 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Van Tequila krijg ik het ongelooflijk warm terwijl ik dat van andere dranken niet heb, het feit dat anderen dit beamen zal dan wel een gezamelijke illusie zijn zeker?
 • ronny cuypers

  5 jaar geleden
  Niet anders, wel sneller. Zeker als de shots ad fundum gaan.
 • Edmond Dillien

  5 jaar geleden
  Da's geen nieuwigheid, he. Iedereen die al alcohol gedronken heeft weet dat, het is het percentage alcohol in de drank dat uitmaakt waar en wanneer jij uw eindmeet bereikt, ik heb er al zien zat worden van alcoholarm bier voor anderen die Duvel aan't drinken waren en normaal gezien konden zij allemaal rond dezelfde hoeveelheid drinken.
 1. Moe, gejaagd, zweterig, geconstipeerd: bij veel ‘kwaaltjes’ zit je schildklier er voor iets tussen. Arts geeft advies
  PREMIUM

  Moe, gejaagd, zweterig, geconsti­peerd: bij veel ‘kwaaltjes’ zit je schild­klier er voor iets tussen. Arts geeft advies

  Het is een piepklein orgaantje in je hals. “En toch bepaalt de schildklier je hartritme, stofwisseling, vetverbranding en energiepeil”, zegt topdokter Guy T’Sjoen. Daarom zijn er véél ‘gewone’ ongemakken aan te linken, van vermoeidheid over constipatie tot het veel te koud of warm hebben. Wanneer moet je écht naar de dokter? De arts overloopt de meest gestelde vragen uit de praktijk en tipt de remedies die werken.
 2. KIJK. Goed slapen zonder pillen of toiletbezoekjes? Slaapexperte deelt 6 manieren om je nachtrust te boosten
  PREMIUM

  KIJK. Goed slapen zonder pillen of toiletbe­zoek­jes? Slaapexper­te deelt 6 manieren om je nachtrust te boosten

  Eens een slechte slaper, altijd een slechte slaper? Dat gelooft slaapexperte Annelies Smolders niet. In zes heldere video’s geeft ze je nieuwe tips voor een betere nacht, zo ben je morgen op World Sleep Day fris uitgerust. Ja, botox helpt voor wie ’s nachts minder wil plassen. Nee, een dutje overdag is niet voor elk type een goed idee. En je kan jezelf léren doorslapen. “Zeg eens ‘la, la, la’ in bed.”
 3. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.