Greetje Van Buggenhout
Volledig scherm
© Greetje Van Buggenhout

Het motto van sportjournalist Maarten Vangramberen: “Het leven, dat moet je aanvallen”

Als fervent hardloper deelt Maarten Vangramberen zijn beste tips in het boek Go Run. In NINA vertelt de sportjournalist wat hem drijft in het leven.

2 reacties

 • Jan Desmet

  2 jaar geleden
  Tof artikel, mooie levensvisie !! (doen !)
 • johan ruell

  2 jaar geleden
  Deels akkoord met hem: sporten is gezond maar 10 km per dag is wel veel, hoewel hij nog maar 41 is. Ik ben 59, tot 45 gevoetbald alle weken en vanaf dan blijven joggen in heverleebos 3x 6-7 km per week. Dat is gezonder maar met ouder worden kun je die dagelijkse 10km niet volhouden of je moet superman zijn. Nu, het zit ook wel in de familie. Misschien dat mijn familienaam je een belletje laat rinkelen in je streek, Maarten.
 1. Overheid pakt gokverslavingen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”
  PREMIUM

  Overheid pakt gokversla­vin­gen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”

  “Het begon onschuldig, in de krantenwinkel, met een papieren formuliertje voor voetbalweddenschappen.” Voetbalfanaat Wim (39) laat zich tot gokken verleiden, een spannende hobby die een verregaande verslaving wordt. “Ik had vier kredietkaarten en nog stond ik in het rood.” Wim is niet alleen: 100.000 Belgen zijn gokverslaafd. Verslavingscoach Arne Nilis legt uit waarom kansspelen zo meeslepend zijn en waarom dit probleem meer verborgen blijft dan andere verslavingen.
 2. Niet alleen te weinig maar ook te véél slapen is nefast voor je gezondheid, toont nieuwe studie

  Niet alleen te weinig maar ook te véél slapen is nefast voor je gezondheid, toont nieuwe studie

  De ene hekelt zijn wekker, de ander springt ook na een korte nacht vrolijk uit zijn bed. Maar vrijwel iedereen stelt vast: vanaf een bepaalde leeftijd wordt je nachtrust steeds kostbaarder. Een Britse studie, uitgevoerd bij meer dan een half miljoen mensen ouder dan 38, schept duidelijkheid over hoeveel slaap je precies nodig hebt. En, jammer voor langslapers, je kan helaas ook té lang in dromenland vertoeven.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Mag er nog gelachen worden? “Humor wordt vooral uitgeoefend door de witte mannelijke middenklasse”

  Mag er nog gelachen worden? “Humor wordt vooral uitgeoe­fend door de witte mannelijke middenklas­se”

  “Tegenwoordig mag je met niks meer lachen.” Het is een opmerking die je weleens hoort uit de mond van een zuurpruim. Anderzijds ligt humor vaak gevoelig. Dat werd enkele weken pijnlijk duidelijk toen acteur Will Smith een klap uitdeelde aan Chris Rock tijdens de Oscars. Werkt lachen met beladen onderwerpen verlichtend of is het — pun intended — een slap in the face? Omdat 1 mei de Dag van de Lach is, probeert onderzoekster Anke Lion een antwoord te formuleren.