Rechts: prof Peter Hellings.
Volledig scherm
Rechts: prof Peter Hellings. © Pexels / Euforea

Heb jij een ‘herfstallergie’? Die sleept langer aan dan verkoudheid. Arts: “Maar er bestaat een snelle remedie”

Last van een kriebelende snotneus en tranende ogen? Dan heb je misschien geen verkoudheid, griep of Covid-19, maar wel een herfstallergie. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook tijdens deze periode een opstoot kunt krijgen van allergische klachten. Een neus-, keel- en oorarts legt uit welke therapieën er bestaan. “85 procent van de mensen is geholpen met dit huis-tuin-en-keukenmiddel.”

 1. “Met dit koppel willen Sieg en ik wel een nacht doorbrengen.” De stoute kantjes van Q-dj Maureen Vanherberghen
  PREMIUM

  “Met dit koppel willen Sieg en ik wel een nacht doorbren­gen.” De stoute kantjes van Q-dj Maureen Vanherberg­hen

  Q-dj Maureen Vanherberghen (35) komt haar lief Sieg De Doncker nu ook tegen op de set van ‘Familie’. Gezellig, al heeft de schone deerne best wat aanbidders, bekent ze ons in deze rubriek waarin we BV’s stoute vragen stellen. Van schattige tot stoute. Toch zijn er maar twee andere mensen met wie ze, sámen met Sieg, nog het bed zou willen delen. “Hoe ouder we worden, hoe minder Sieg en ik jaloers zijn.”
 2. Altijd een verstopte neus? 1 op de 10 Belgen heeft chronische sinusitis. “De bouw van je neus speelt mee”
  PREMIUM

  Altijd een verstopte neus? 1 op de 10 Belgen heeft chronische sinusitis. “De bouw van je neus speelt mee”

  Heb je het hele jaar lang het gevoel dat je verkouden bent? Voor 1 op de 10 Belgen is het de ellendige realiteit, want zij kampen met chronische sinusitis. “Onderschat niet hoe hard die aandoening je levenskwaliteit aantast”, zegt neus-, keel- en oorarts Peter Hellings. Hij legt uit welke remedies er zijn en tipt één wondermiddel dat ook Covid-19 voorkomt. “Deze methode kost bijna niks, is veilig en heeft een zeer groot effect, zowel om symptomen te voorkomen als om ze te behandelen.”