Nia Dennis.
Volledig scherm
Nia Dennis. © Skating_x_gymnastics op Instagram

Gymnaste Nia Dennis (21) gaat viraal met routine die haar Afrikaanse roots eert. “Gymnastiek is nog veel te wit”

Deze week ging een bijzondere video viraal: niet de zoveelste meme, wel de grondroutine van de Amerikaanse gymnaste Nia Dennis (21). De turnster pakte uit met een choreografie die de zwarte cultuur eert, op hiphopnummers van zwarte grootheden als Missy Elliot en Kendrick Lamar. Een ode aan ‘black excellence’, noemt ze het, geïnspireerd door Black Lives Matter. Michelle Obama is fan. De Belgische turnster Nina Comhaire (22) ook. “We hebben meer rolmodellen nodig zoals zij.”

 1. "Er zat iets in mij dat ik helemaal niet wilde, túúrlijk was ik zeker." Eveline (31) onderging een abortus

  "Er zat iets in mij dat ik helemaal niet wilde, túúrlijk was ik zeker." Eveline (31) onderging een abortus

  Momenteel betogen duizenden mensen in Amerika voor het recht op abortus, dat na vijftig jaar uit de grondwet dreigt te verdwijnen. Heel wat vrouwen vechten het taboe errond aan en getuigen dat die optie voor hen levensnoodzakelijk is. Dat doet ook de Gentse Eveline (31), die tien jaar geleden een abortus onderging. “Dat was allesbehalve een proces van een-twee-drie, zoals veel mensen het voorstellen. ‘Abortuske hier, abortuske daar’. Neen.”
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.