De Red Flames nadat Janice een goal scoorde tijdens de kwalificatierondes voor de FIFA Women's World Cup 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
De Red Flames nadat Janice een goal scoorde tijdens de kwalificatierondes voor de FIFA Women's World Cup 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. © Photo News

Gezonde kooklessen van onze nationale voetbalvrouwen: “Er moet ruimte zijn voor een cheat meal. Bij mij is dat chips”

Wat staat er op het menu van onze Red Flames nu ze zich voorbereiden op het EK in juli? Is gezond al wat de klok slaat of is er nog ruimte voor een cheat meal? Verdedigster Janice Cayman (33) doet uit de doeken wat de pot schaft, nutritionist Gino van de Voetbalbond geeft drie tips waar stervelingen die gezond willen eten, ook iets aan hebben. “Op een rustige dag heeft je lichaam geen koolhydraatbommen nodig.”

 1. Recept voor 'gezonde cola' gaat viraal. Het geheime ingrediënt? Dat draai je normaal door een slaatje

  Recept voor 'gezonde cola' gaat viraal. Het geheime ingrediënt? Dat draai je normaal door een slaatje

  Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat beweert even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola te zijn. De geheime ingrediënten? Azijn die je normaal in je vinaigrette draait en bruiswater. “Wie azijn drinkt voor een maaltijd rijk aan zetmeel, heeft daarna minder suikers in zijn bloed.” Maar let op: zó gezond is het drankje nu ook weer niet.
 2. Is samen slapen goed voor onze gezondheid? Slaapexpert legt uit. “Apart slapen is beter voor je seksleven”

  Is samen slapen goed voor onze gezondheid? Slaapex­pert legt uit. “Apart slapen is beter voor je seksleven”

  Een partner die ligt te woelen, te dicht bij jou aanleunt of heel luid snurkt: het houdt een mens ‘s nachts wakker. Al beweert een nieuwe studie het tegendeel. Wie samen slaapt met zijn partner, ondervindt heel wat voordelen. Zo zou je het gevoel hebben dat je beter geslapen hebt en zou je stressniveau dalen. Of dat wel klopt, legt dokter Johan Verbraecken uit. En asking for a friend: kunnen singles nog wel op beide oren slapen?
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?