Alessia Couvreur en Hella Van Laer.
Volledig scherm
PREMIUM
Alessia Couvreur en Hella Van Laer. © Pexels / Kaat Coppens / rv

Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? “Je mag zelfs meer calorieën eten”

De Franse biochemicus en ‘Glucose Goddess’ Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer. 

 1. Marijne, Romy en voedingsexpert Karolien willen dat we mensen weer ‘dik’ noemen. “Het is onterecht een scheldwoord”
  PREMIUM

  Marijne, Romy en voedingsex­pert Karolien willen dat we mensen weer ‘dik’ noemen. “Het is onterecht een scheld­woord”

  Volslank, plussize, een maatje meer. Maar dik? Die term durven we bijna niet uit te spreken. Bodypositivity-activisten Marijne (23) en Romy (26) willen het woord terugclaimen, ook voedingswetenschapper Karolien Olaerts pleit ervoor om dik opnieuw als neutraal begrip te gebruiken. “Moest fatshaming echt het beoogde effect hebben, dan zou er vandaag geen enkele dikke persoon op deze wereldbol rondlopen.”
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 3. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.