photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Fat shaming ten top: "Maakt Rihanna van dik zijn de nieuwste modetrend?"

Een artikel op de Amerikaanse site 'Barstool Sports' heeft heel wat ophef veroorzaakt. Auteur Chris Pags heeft het over het lichaam van zangeres Rihanna, dat hij omschrijft als "zorgwekkend dik", als een "slecht voorbeeld voor andere vrouwen" en hij geeft ook nog mee dat RiRi eruitziet alsof ze een sumoworstelaarskostuum draagt. Van fat shaming gesproken en dan hebben we het nog niet gehad over de talloze sites die zich afvragen of Rihanna zwanger is.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Hoe ‘brandstapelangst’ ook vandaag nog effect heeft op vrouwen. "Een trauma over generaties heen"
  PREMIUM

  Hoe ‘brandsta­pe­langst’ ook vandaag nog effect heeft op vrouwen. "Een trauma over generaties heen"

  “Vrouwen met brandstapelangst horen een klein stemmetje in hun hoofd dat zegt: ken je plaats.” Vierhonderd jaar geleden belandden te mondige, vrijgevochten vrouwen nog op de brandstapel. Lijkt ondenkbaar tegenwoordig, en toch voelen vrouwen ook vandaag nog een ‘brandstapelangst’, zegt schrijfster Susan Smit. Ze legt uit hoe je ‘brandstapelangst’ bij jezelf herkent en hoe je jezelf ervan bevrijdt. “Het uit zich als een angst om ruimte in te nemen, om je kracht te laten gelden.”