Elke Elsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elke Elsen. © Elke Elsen

Elke (42) vindt sinds haar hartstilstand troost in haar bloementuin. “Dat mijn dochtertje het gen ook draagt, is zwaar”

Toen ze op een kerstmarkt in het bijzijn van haar dochtertje ineen zakte, luidde Elkes (42) hartaanval het begin van een nieuw leven in. Ze kreeg een defribilator in haar lichaam en ontdekte dat ze een zeldzame hartaandoening heeft, die haar dochtertje erfde. Ze vertelt hoe ze in haar bloementuin het beste medicijn vond, een hoe het leven eruitziet als een van je meest vitale organen niet mee wil. “Al drie keer ging ik onder het mes omdat mijn defribilator onnodige shocks zou geven. Die technische defecten horen erbij.”

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. 2 deskundigen leggen uit hoe je gelukkiger wordt door te tuinieren. “Het bevordert zelfs je immuunsysteem”

  2 deskundi­gen leggen uit hoe je gelukkiger wordt door te tuinieren. “Het bevordert zelfs je immuunsys­teem”

  Een langer, gelukkiger en veerkrachtiger leven? Wroet in de aarde en raak in tuintrance, want moestuinieren blijkt een krachtige vorm van mindfulness. Journaliste en ‘urban treehugger’ Eline Van Lancker en biodynamisch boerin en wildplukster Jana Milbou zijn allebei in de ban van mindful tuinieren. “Bacteriën in de aarde stimuleren de aanmaak van het gelukshormoon.”