Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

Dit is waarom sommige mensen altijd te laat zijn. Expert: “Wees eens eerlijk met jezelf, laatkomer”

Arriveer je nooit op tijd op een afspraak? Misschien ben je een van die mensen die sinds de lockdown met ‘tijdsblindheid’ worstelen. Of misschien ben je gewoon een geboren laatkomer. Net als journaliste Vera Spaans was, al kon zij zichzelf bekeren tot vroegkomer. Er is dus hoop, zegt ze: een laatkomer is vaak om specifieke redenen te laat, en er bestaan praktische trucjes waarmee je die gewoonte kan omgooien. “Te laat komen heeft vrijwel altijd te maken met prioriteiten stellen.”

 1. Zo herken je een toxische vriendschap: “Als je vriendin over andere mensen roddelt, doet ze dat wellicht ook over jou”

  Zo herken je een toxische vriend­schap: “Als je vriendin over andere mensen roddelt, doet ze dat wellicht ook over jou”

  Ze heeft charisma, stijl, succes en ze geniet van alle aandacht. En jij? Jíj ‘mag’ haar beste vriendin zijn. Jij voelt je vereerd, maar dat is verkeerd. Want tussen echte vriendinnen hoort er geen onevenwicht te zijn. Heb jij wel dat gevoel, dan bevind jij je hoogstwaarschijnlijk in een toxische vriendschap. En er zijn tien signalen die dat kunnen bevestigen.
 2. ‘Love Island’-bewoner Sunita onthult zeldzame stemstoornis: “Volledig genezen kan helaas niet”

  ‘Love Is­land’-bewoner Sunita onthult zeldzame stemstoor­nis: “Volledig genezen kan helaas niet”

  Op sociale media kwam er al bikkelharde commentaar op de stem van ‘Love Island’-deelneemster Sunita, maar sinds gisterenavond zingen die critici een toontje lager: tijdens een date met Merijn vertelt ze moedig dat ze een stemstoornis heeft: spasmodische dysfonie. Wat is de aandoening precies? En hoe vaak komt het voor? Patrick Bauwens van de Belgische Vereniging voor Dystoniepatiënten geeft tekst en uitleg.
 3. De collega die dezelfde promotie wil of het constant 'zieke' teamlid: 8 irritante collega's en wat je er volgens expert aan doet
  PREMIUM

  De collega die dezelfde promotie wil of het constant 'zieke' teamlid: 8 irritante collega's en wat je er volgens expert aan doet

  Je collega’s, je kiest ze niet. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms zou je ze liever achter het behang plakken. Op De Dag van de Collega beantwoordt arbeidspsycholoog Tom Dijckmans jullie vragen over lastige ergernissen op de werkvloer. Hoe ga je om met dat lakse teamlid waar jij voor opdraait, de bevriende collega die dezelfde promotie wil of die koppigaard die je goede ideeën alsmaar afblokt? “Praat vooral niet over je frustratie met andere teamgenoten.”