Menopod
Volledig scherm
PREMIUM
© Menopod

De menopauze als goudmijn: remedies voor vrouwen in de overgang zijn in opmars. Welke werken écht?

Lang moesten bedrijven niet weten van de menopauze: de overgang zat in een vergeten (lees: taboe-) hoekje. Maar samen met de bespreekbaarheid groeit ook het aantal producten die menopauzale klachten verlichten. Meer zelfs, de overgang blijkt een goudmijn te zijn. Van een verkoelende armband over menopauzeconsulenten tot een spuitje tegen vaginale droogte: dit is er zoal op de markt om je ongemakken te verminderen. “Eén enkel pilletje zal weinig soelaas bieden.” 

 1. Blote tepels, dickpics, kunstig naakt: op dit Vlaamse antwoord op Instagram mag het allemaal wél

  Blote tepels, dickpics, kunstig naakt: op dit Vlaamse antwoord op Instagram mag het allemaal wél

  Het Belgische onlineplatform Perzik viert lichamen in alle vormen en maten. Van artistiek naakt tot expliciete porno: op dit ongecensureerde en ongegeneerde sociale medium mag je het allemaal wél posten. Oprichter Astrid Lucy (33) vertelt waarom ze het platform in het leven riep, en hoe ze het veilig houdt. “Je kiest zelf wat je te zien krijgt: erotisch naakt? Of liever expliciete dickpics?”
 2. Nieuwe studie legt verband bloot tussen nachtmerries en de ziekte van Parkinson

  Nieuwe studie legt verband bloot tussen nachtmer­ries en de ziekte van Parkinson

  De ziekte van Parkinson is de snelstgroeiende hersenziekte in de wereld. Meer zelfs: het aantal parkinsonpatiënten wereldwijd zal tegen 2040 waarschijnlijk verdubbeld zijn. Hoe eerder de diagnose gesteld wordt, hoe beter de neurologische aandoening onder controle gehouden kan worden. Precies daarom is een nieuwe wetenschappelijke studie zo relevant: onderzoekers ontdekten wat je nachtmerries je kunnen vertellen over het risico op parkinson.
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Femtech boomt. “Een ‘videogame voor de vagina’, daar zou een man over 100 jaar nog niet op gekomen zijn”
  PREMIUM

  Femtech boomt. “Een ‘videogame voor de vagina’, daar zou een man over 100 jaar nog niet op gekomen zijn”

  Een apparaatje dat vanuit je vagina je bekkenbodemspieren traint. Een app die je ovulatie trackt. Een virtual-realitybril die je opvliegers bestrijdt. ‘Femtech’ boomt: heel wat creatieve technologische oplossingen voor typische vrouwenkwalen komen op de markt. Gezondheidsfuturoloog Koen Kas (UGent) bespreekt welke nieuwe producten het leven van een vrouw aanzienlijk makkelijker (zullen) maken. “Er wordt zelfs een slimme beha getest die borsttumoren moet kunnen opsporen.”
 2. Meer bedrijven pakken uit met ‘familievriendelijke’ voordelen. Maar hebben vrouwen er echt iets aan?
  PREMIUM

  Meer bedrijven pakken uit met ‘familie­vrien­de­lij­ke’ voordelen. Maar hebben vrouwen er echt iets aan?

  Van een bedrijfscrèche tot een vruchtbaarheidsbehandeling: in de strijd om talent bieden steeds meer werkgevers opvallende familievriendelijke voordelen aan. En toch loopt er in de praktijk nog heel wat spaak voor werkende mama’s. Waar zitten de grote pijnpunten en kan de papa-emancipatie een oplossing zijn? Een organisatiesociologe en hr-experte bespreken de nieuwste ontwikkelingen. “De werkgever heeft niet echt de intentie om een betere werk-privébalans te creëren.”