Menopod
Volledig scherm
PREMIUM
© Menopod

De menopauze als goudmijn: remedies voor vrouwen in de overgang zijn in opmars. Welke werken écht?

Lang moesten bedrijven niet weten van de menopauze: de overgang zat in een vergeten (lees: taboe-) hoekje. Maar samen met de bespreekbaarheid groeit ook het aantal producten die menopauzale klachten verlichten. Meer zelfs, de overgang blijkt een goudmijn te zijn. Van een verkoelende armband over menopauzeconsulenten tot een spuitje tegen vaginale droogte: dit is er zoal op de markt om je ongemakken te verminderen. “Eén enkel pilletje zal weinig soelaas bieden.” 

 1. Meer bedrijven pakken uit met ‘familievriendelijke’ voordelen. Maar hebben vrouwen er echt iets aan?
  PREMIUM

  Meer bedrijven pakken uit met ‘familie­vrien­de­lij­ke’ voordelen. Maar hebben vrouwen er echt iets aan?

  Van een bedrijfscrèche tot een vruchtbaarheidsbehandeling: in de strijd om talent bieden steeds meer werkgevers opvallende familievriendelijke voordelen aan. En toch loopt er in de praktijk nog heel wat spaak voor werkende mama’s. Waar zitten de grote pijnpunten en kan de papa-emancipatie een oplossing zijn? Een organisatiesociologe en hr-experte bespreken de nieuwste ontwikkelingen. “De werkgever heeft niet echt de intentie om een betere werk-privébalans te creëren.”
 2. “Een paard oordeelt niet, maar is wel heel gevoelig voor emoties.” Expert Hesther over de kracht van paardentherapie

  “Een paard oordeelt niet, maar is wel heel gevoelig voor emoties.” Expert Hesther over de kracht van paardenthe­ra­pie

  Systeemtherapeut Hesther Selbeck (39) had amper één keer op een paard gezeten toen ze twaalf jaar geleden plots een visioen kreeg dat haar leven voorgoed zou veranderen. Ze luisterde naar de lokroep van de paarden en trok naar de wilde steppes van Mongolië, om daar haar lotsbestemming als paardentherapeute te ontdekken. “Ik werk vaak met jongeren die extreem angstig, en soms zelfs suïcidaal zijn. De paarden helpen me om hen te confronteren met hun gedrag.”