Hartsvriendinnen Elise Crombez en Sylvia Van Driessche.
Volledig scherm
Hartsvriendinnen Elise Crombez en Sylvia Van Driessche. © Nathalie Samain

COLUMN. Topmodel Elise Crombez (39) gaat op date met zichzelf: “Het lukt me niet zonder te luistervinken”

Het is iets dat veel mensen afschrikt, en toch zou iedereen het eens moeten proberen: een dagje bewust met jezelf spenderen. Topmodel Elise Crombez (39) is fan van het concept, en beslist zichzelf op date te nemen in Brussel. “iPhone aan de kant, langer en harder kijken en gewoon luisteren. Het laatste lukt me niet zonder te luistervinken, geef ik eerlijk toe. Misschien is dat een neveneffect van jarenlang alleen de tijd te verdrijven of als model verondersteld te worden de taal niet te verstaan.”

 1. Zijn vijftigers de nieuwe dertigers? Steeds meer mensen doen aan ‘flat aging’. “Leeftijd is vloeibaar geworden”
  PREMIUM

  Zijn vijftigers de nieuwe dertigers? Steeds meer mensen doen aan ‘flat aging’. “Leeftijd is vloeibaar geworden”

  “Dit is het bewijs dat dromen uitkomen. En dames ... Laat niemand je wijsmaken dat je over je hoogtepunt heen bent.” Michelle Yeoh (60) sprak tijdens haar Oscarspeech over ‘flat aging’. Een wijdverspreid fenomeen, want steeds meer mensen laten zich niet definiëren door hun leeftijd. Een expert legt uit hoe je zelf met een dynamischere bril naar je leeftijd kunt kijken en welke voordelen dat met zich meebrengt.
 1. Hoe word je oprecht gelukkig? Deze 3 filosofen weten het. “Prestige en meer geld geven maar een tijdelijke boost”
  PREMIUM

  Hoe word je oprecht gelukkig? Deze 3 filosofen weten het. “Prestige en meer geld geven maar een tijdelijke boost”

  Ben jij gelukkig? Ons land staat op 17 in de wereldranglijst van gelukkigste landen: er is dus nog werk aan de winkel. Deze 3 vrouwelijke filosofen kunnen helpen, op deze Internationale Dag van het Geluk. Zij fileerden hun geluk en kunnen nu helder aanduiden wat we goed en niet goed doen in onze zoektocht naar voorspoed. “Dit is een valstrik waar velen in trappen, nu we sociale media hebben.”
 2. Visgeur, jeuk of irritatie aan je vagina? Microbiologe over de hype rond producten voor intieme hygiëne
  PREMIUM

  Visgeur, jeuk of irritatie aan je vagina? Microbiolo­ge over de hype rond producten voor intieme hygiëne

  Intieme hygiëne is booming. Zo lanceert Cardi B nu haar eigen intieme lijn en Kourtney Kardashian bracht al snoepjes op de markt die de smaak van je vagina veranderen. Maar houden al die wassprays, crèmes en oliën je vagina echt in topconditie? Of laten we het down under beter wat gerust? Microbiologe Liesbeth Demuyser verheldert welke intieme producten goed zijn voor je vagina en welke niet. “Ruikt je vagina plots anders? Dat kan een signaal zijn dat er iets mis is.”