Bob van Mol
Volledig scherm
© Bob van Mol

COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Eens de 30 voorbij, vallen de weekendplannen in twee categorieën”

Op tram drie veranderen er veel dingen, weet de single 33-jarige Hanne, het alter ego van Sara Leemans. Zo ook hoe je de weekendavonden met je vrienden doorbrengt. Ze vertelt deze week over het contrast tussen feestjes bij de singles in de stad en zij die verhuisden naar de rand. “Als we er eindelijk uit zijn hoe we in godsnaam vijf wagens kunnen parkeren in een doodlopende straat, is het weer zo’n fijne avond.” 

 1. Herval na borstkanker: prof beantwoordt 11 vragen. “We kunnen het met vervolgscreenings níét voorkomen”
  PREMIUM

  Herval na borstkan­ker: prof beant­woordt 11 vragen. “We kunnen het met vervolg­scree­nings níét voorkomen”

  “Ik leefde niet in angst. Ik ging ervan uit dat ik de kanker had overwonnen.” En toch heeft actrice Martine Jonckheere na zestien jaar opnieuw borstkanker. Herval is niet abnormaal, zegt oncologe Hannelore Denys, al ervaart een merendeel van de borstkankerpatiënten het nooit. Kan je de kans erop zelf kleiner maken? En komt de kanker agressiever terug? De prof beantwoordt 11 vragen. “Er is geen ‘eindmeet’: de kans op herval, hoe klein ook, blijft levenslang.”
 1. Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: “Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? ‘Stel mij ook eens een vraag, man!’”

  Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: “Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? ‘Stel mij ook eens een vraag, man!’”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft voor NINA elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Situaties die soms gênant of absurd zijn, maar vooral erg herkenbaar. Deze week moet Hanne zowel haar psycholoog als het restaurant dat ze bezocht, feedback geven. “De sessie viel mee, maar 50 euro voor 20 minuten huilen en 30 minuten knikken vond ik wat scherp.”
 2. Wilfried, de man van overleden mode-icoon Ghislaine Nuytten. “ ‘Laat haar gaan’, zei ik de arts. ‘Ze heeft genoeg afgezien’”
  PREMIUM

  Wilfried, de man van overleden mo­de-icoon Ghislaine Nuytten. “ ‘Laat haar gaan’, zei ik de arts. ‘Ze heeft genoeg afgezien’”

  “Het beeld van haar dood krijg ik niet uit mijn hoofd. Ghislaine die de pijn verbijt en me radeloos en angstig aankijkt. En dan haar ogen die breken.” Een jaar geleden overleed topmodel en tv-presentatrice Ghislaine Nuytten. Haar partner, Wilfried Hendrickx, pent voor ons zijn herinneringen aan haar neer: een prachtige lofzang op hun liefde en een intriest relaas van Ghislaines laatste, zieke momenten.