Jeroen Vermeiren.
Volledig scherm
Jeroen Vermeiren. © Joel Hoylaerts / Photonews

COLUMN. Journalist Jeroen schrikt van zijn plotse huilbui. “‘Het is oké, papa’, fluistert mijn zoon”

Journalist Jeroen is geen blèter, zoals ze dat zeggen. Maar op één bepaald, onbewaakt moment werd het hem plots toch te veel, schrijft hij in zijn wekelijkse column. Jeroens zoon vraagt zich af waarom zijn vader in huilen uitbarst. Het antwoord daarop blijft uit, of toch niet? “Het was eeuwen geleden dat ik zo huilde.”

 1. COLUMN. Jeroen over oude liefde die vastroest. “Alles aan ons lijf gaat onverbiddelijk hangen. Bij hem en bij haar”

  COLUMN. Jeroen over oude liefde die vastroest. “Alles aan ons lijf gaat onverbidde­lijk hangen. Bij hem en bij haar”

  Jeroen is kind van gescheiden ouders en maakte het zelf ook mee: een huwelijk dat strandt. En toch wil hij in de eeuwige liefde blijven geloven. Is dat naïef, vraagt hij zich af? Zeker nu alsmaar meer 65+’ers er ook de brui aan geven? “Zodra je het gebit van je teerbeminde ’s nachts ziet ronddobberen in een glas op het nachtkastje, is de lol er wat vanaf, stel ik mij zo voor.”
 2. Punten op ons rijbewijs, vingerafdruk op onze ID. Leven we straks in een controlemaatschappij zoals in ‘Arcadia’?
  PREMIUM

  Punten op ons rijbewijs, vingeraf­druk op onze ID. Leven we straks in een controle­maat­schap­pij zoals in ‘Arcadia’?

  “Zullen we accepteren dat een drone over onze huizen vliegt om zwembaden te controleren, als een watertekort dreigt? Wellicht wel.” In nieuwe fictiereeks ‘Arcadia’ controleert de overheid zijn burgers: wat ze eten, wat ze studeren. Het kan ons ook nog overkomen, zeggen een sociaal psycholoog en professor digitale privacy. Meer zelfs: het is al aan de gang. “Onze medische gegevens zitten vandaag in een centraal dossier.”