Frankie and Fish
Volledig scherm
PREMIUM
© Frankie and Fish

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “Ik voel hoe ze op iedere simpele weekdag met me meeloopt”

Ine Nijs, de hartsvriendin van Lara Switten, werkt als ceremoniespreker. Voor het eerst sinds lange tijd strijkt ze nog eens neer aan tafel voor een diep gesprek met een verloofd koppel. Over geluk, over graag zien, hun ja-woord, maar ook over verlies. Ine vertelt hoe ze Lara’s aanwezigheid nog steeds voelt. Altijd, en overal. “Ik weet dat ik op grootse momenten extra uitbundig zal vieren, voor haar erbij.” 

 1. “‘Op Lara’, zei Steffen terwijl hij het glas hief.” Hartsvriendin Ine Nijs over de verbinding op de avond van het afscheid van Lara Switten
  PREMIUM

  “‘Op Lara’, zei Steffen terwijl hij het glas hief.” Hartsvrien­din Ine Nijs over de verbinding op de avond van het afscheid van Lara Switten

  “Er zal altijd een voor en na zijn.” Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Dinsdag namen haar naasten afscheid van Lara Switten, een ceremonie die haar volgers thuis live konden volgen. Hartsvriendin Ine bereidde de dienst mee voor, en vertelt hoe Lara ook na haar dood zoveel mensen samenbrengt. “We moeten leven met een wereld zonder Lara. Eentje met beslist minder glitter en minder kleur, maar wel eentje met veel bewustzijn.”
 2. “Ik verloor honderden euro’s”: 3 vrouwen over hun personal trainer. Sportarts legt uit hoe je de juiste vindt
  PREMIUM

  “Ik verloor honderden euro’s”: 3 vrouwen over hun personal trainer. Sportarts legt uit hoe je de juiste vindt

  “Iedereen met een paar sportschoenen mag zich personal trainer noemen. Helaas zijn er dus veel charlatans.” De personal trainers zijn overal en niet alleen de rijke elite sport zich in het zweet, ook de gewone mens neemt een privécoach onder de arm. Met deze vier tips van een sportarts kies je de beste uit, want hoe scheid je het kaf van het koren? Drie vrouwen getuigen over hun personal trainer: “Ik ben honderden euro’s kwijtgeraakt”