Wim Ballieu.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Ballieu. © Nathalie Samain

Chef-kok Wim Ballieu: “Iemand stuurde me op sociale media: ‘Je lijkt alsmaar meer op je gehaktballen’”

Chef-kok Wim Ballieu (39) is nog altijd de man die de Belgen gehaktballen deed eten. Tegenwoordig minder in de spotlights, maar vergis u niet: de ondernemer blijft keihard werken. Elke dag start voor hem om 5 uur ’s ochtends. “Mijn deo en haarwax zitten zelfs in de deur van mijn auto om tijd uit te sparen.” Een gesprek over zijn (soms iets te grote) liefde voor eten, zijn hectische levensstijl en zijn grootste hobby, waarvoor hij al om kwart na 3 ’s nachts uit bed komt. 

 1. Dit gaf Ellemieke Vermolen (46) rust na het overlijden van haar zoontje: “Het verdriet maakte me dankbaar”
  PREMIUM

  Dit gaf Ellemieke Vermolen (46) rust na het overlijden van haar zoontje: “Het verdriet maakte me dankbaar”

  Zes jaar geleden verloor Ellemieke Vermolen haar zoontje Josha. Om het verdriet te verwerken schreef de ex-vrouw van chef Sergio Herman er een boek over. “Ik dacht niet dat het zo heftig zou zijn”, vertelt ze nu in onze reeks waarin BV’s over hun ideale weekend vertellen. Op zaterdagavond doet Ellemieke immers iets dat haar helpt bij de verwerking van haar verdriet. “Ik ben een gelukkig mens nu.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Cardioloog over de impact van stress op je hart: “Zelfs zonder dichtgeslibde aders kan je klachten hebben”
  PREMIUM

  Cardioloog over de impact van stress op je hart: “Zelfs zonder dichtge­slib­de aders kan je klachten hebben”

  Elk jaar sterven meer vrouwen aan hartinfarcten dan mannen, en bij een op de drie van hen is te veel stress een boosdoener. Meer zelfs: onze stress creëert nieuwe hartziektes, zoals ‘technostress’ of een pijn op de borst. Leef je ook zo gejaagd? Een cardioloog legt uit wanneer je té veel stress ervaart en moet ingrijpen. “Er bestaan manieren om te ontspannen die direct effect hebben op je risico op hart- en vaatziekten.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. 3 BV’s over waarom ze (soms) veggie eten: “Veggie preparé vind ik overbodig, maar voor mensen die minder vlees willen eten mooi startpunt”
  PREMIUM

  3 BV’s over waarom ze (soms) veggie eten: “Veggie preparé vind ik overbodig, maar voor mensen die minder vlees willen eten mooi startpunt”

  Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept.
 4. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.