Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Burn-outcijfers blijven stijgen, Maggie De Block wil fabeltjes erover stoppen met nieuwe website

Het aantal werknemers in ons land dat langer dan een jaar afwezig blijft door een psychische ziekte, loopt verder op. Eind 2017 waren er meer dan 140.000 in dat geval, 28.000 daarvan zaten thuis met een burn-out. Wat een stijging van 39% betekent in 5 jaar tijd. Dringend tijd om in actie te schieten, vindt ook Maggie De Block, minister van Volksgezondheid (Open Vld). Ze heeft daarom een nieuwe website gelanceerd: stressburnout.belgie.be waarmee ze alle fabeltjes over de ziekte de wereld uit wil helpen.

14 reacties

 • Catherine Mistiaen

  3 jaar geleden
  Burn-out begint eigenlijk al bij de sollicitatie. Er wordt dan duchtig gefaket langs beide kanten. Zowel baas als kandidaat zijn wanhopig (op zoek). Beiden zouden eerlijk moeten zeggen: "We proberen het en tekenen een contract van BEPAALDE duur. We zien wat het geeft en praten op het einde van het contract met elkaar om te beslissen wat we doen: contract verléngen of niet. In sereniteit en zonder angst."
 • Antoon Soetens

  3 jaar geleden
  Na een studie van 12 jaar besluit ik: ons lichaam = 100% levende cellen en verwerkt alleen levende cellen (de natuur) - een burn- out is het gevolg van een te hoge werkdruk + een voeding met chemische stoffen = dode cellen die vergif zijn + medicamenten die chemicaliën bevatten = vergif = dode cellen . Uw lichaam reageert "stop met die onzin".De overheid is verantwoordelijk, de Eerste min bezit mijn oplossing.
 • Aaa Aaa

  3 jaar geleden
  Veel reacties maar laat de mensen eens aan woord met een burn-out. Die weten pas wat het is. Onze maatschappij en samenleving is de grote oorzaak. Druk druk
 • Niels Vanderhoogen

  3 jaar geleden
  Burn out???? Dan is de job waarschijnlijk te zwaar voor je! Twee van mijn voorgangers in mijn huidige functie zitten zwaar overspannen thuis, terwijl ik de job met twee vingers in mijn neus doe. En ik verveel me af en toe kapot!
 • Claudia Rosseel

  3 jaar geleden
  Geef werknemers die zelf hun ontslag indienen voor een beperkte termijn recht op een werkloosheidsuitkering. Dan zullen er meer mensen in de gelegenheid zijn om zonder financiële miserie van job te veranderen voor ze langdurig ziek worden van hun werk, en zullen werkgevers misschien iets meer hun best doen om de arbeidsomstandigheden leefbaar te houden.