Links: Dina Tersago, rechts: foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Dina Tersago, rechts: foto ter illustratie © Instagram @dinatersago - Pexels


“Ik nam foto’s van elke straat op mijn route om aan mezelf te bewijzen dat er écht niks gebeurd was.” Wat als dwangmatig gedrag je leven overneemt?

“Ik moest op een specifieke manier de trap op en af’, vertelt Dina Tersago (43) openhartig in het Canvas-programma ‘Therapie’. Als tiener had ze last van dwangmatig gedrag, en de aandoening treft meer mensen dan je denkt. Welke verschillende vormen zijn er, en hoe weet je of jouw gevoel van 'moeten’ te ver gaat? Twee experts lichten toe, Lars (*) getuigt over zijn dwangstoornis. “Een dwangstoornis is soms sterker dan dorst of pijn. Denk maar aan mensen met smetvrees die hun handen stukwassen, of in bleekwater dompelen.”

 1. De verschillende soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commercieel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”
  PREMIUM

  De verschil­len­de soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commerci­eel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”

  Onbekende neven, hét bewijs dat je afstamt van een beroemdheid, willen weten waar je roots liggen of zekerheid over wie je vader (niet) is: er zijn zoveel redenen waarom je jouw DNA zou willen laten onderzoeken. En bijna evenveel bedrijven die DNA-testen aanbieden. Welke test moet je kiezen, hoeveel kost dat en wat kom je ermee te weten? Onze journaliste probeerde er één uit om een familiemysterie op te lossen. Twee experten zetten de puntjes op de i.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.